Avionul nuclear al lui Putin, scos de la ”naftalină”, într-un zbor de antrenament

Avionul nuclear al lui Putin, scos de la ”naftalină”, într-un zbor de antrenament. Sursa foto: captura video Pravda
Avionul nuclear al lui Putin, scos de la ”naftalină”, într-un zbor de antrenament. Sursa foto: captura video Pravda

Impresionantul avion „Doomsday” (Judecata de Apoi, în traducere) al lui Vladimir Putin, care îi permite să continue să conducă Rusia în timpul unui război nuclear, a fost văzut zburând în jurul Moscovei în ultimele zile.

În imagini se vede că Ilyushin Il-80 a trecut peste periferia orașului, conform DailyMail. Evenimentul vine pe fondul tensiunii că Rusia va recurge la arme atomice în timpul conflictului din Ucraina.

Oficialii ruși spun că aeronava va fi prezentată cu un zbor la joasă înălțime la parada anuală de luni de Ziua Victoriei din Piața Roșie și că este implicată în „repetiții” pentru defilarea militară de la Kremlin.

Avionul gigant din epoca sovietică – fără ferestre în afară de cabina de pilotaj și cunoscut sub numele de „Kremlinul zburător” – nu a mai fost văzut la o comemorare a Zilei Victoriei – care marchează înfrângerea lui Hitler și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial – din 2010.

O reţea pentru comunicații prin satelit se află deasupra fuselajului său. Coada aeronavei găzduiește, de asemenea, un troliu pentru o antenă remorcată, cu frecvență foarte joasă. Stabilizatoarele orizontale au și spațiu pentru mai mulți senzori sau antene de comunicație.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avion nuclearavion putinavion rusesc nucleardoomsdayparada 9 mai
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes