Avocatul Chitic a depus plângere penală pe numele premierului Cîțu

Avocatul Dan Chitic a declarat, vineri, la un post Tv, că a depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Florin Cîțu, în urma dezvăluirilor despre faptul că a stat în arest în SUA după ce a fost prins beat la volan.

„Exercitarea de către dl Cîțu a funcției de ministru și premier a reprezentat o uzurpare de calități oficiale, a ocupat fără drept o funcție publică. Articolul 2 din legea 90/2001 spune foarte clar că pentru a fi ministru nu trebuie sa fi suferit condamnari penale. In ce-l priveste pe dl Citu este cert ca a suferit o condamnare penala. Nu se face diferentiere intre teritoriul Romaniei sau alt stat”, a declarat avocatul, la Antena 3.

De remarcat că Legea din 2001 a fost abrogată de Codul Administrativ.

Acum, potrivit art. 17 din Codul Administrativ: „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: (…) c) nu au suferit condamnări penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.”

Rămâne de văzut dacă plângere va avea efectu. deoarece, potrivit art. 165 din Codul Penal, „Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu arest sua citu plangere penala dan chitic
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes