Parlament, președinție

Bani în plus la salariu, de la 1 iulie. Iohannis a semnat

Legea prin care majorarea salariilor unor categorii de angajați din sistemul sanitar a fost promulgată de președinte. Noul act normativ vine în completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea salariilor kinetoterapeuţilor, fiziokinetoterapeuţilor şi profesorilor de cultură fizică medicală (CFM) din sistemul sanitar.

Potrivit actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor CFM va beneficia, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute pentru anul 2022.

Majorare salariu de bază și coeficienţii de salarizare

Astfel, „prin excepţie de la prevederile alin. (4), personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor CFM, potrivit anexei nr. II, beneficiază, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”, prevede legea.

De asemenea, prin lege sunt majoraţi coeficienţii de salarizare pentru funcţiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor CFM, din cadrul unităţilor sanitare şi de asistenţă medicosocială, cu studii superioare, similar majorărilor acordate, prin Legea nr.51/2020, personalului din aceleaşi unităţi sanitare şi de asistenţă medicosocială, care ocupă funcţiile de biolog, biochimist, chimist şi fizician, aflate pe acelaşi palier de salarizare potrivit ierarhizării stabilite prin Legea nr. 153/201.

Alte știri de interes

Comisie de Anchetă a Guvernului Orban pentru perioada stării de urgență

Gloria Pascu

Un mic pas pentru potejarea ”aurului verde” românesc: Pedepse noi pentru hoții lemne, într-o lege adoptată de Senat

Mihnea Tudor

Dublarea alocațiilor – Ordonanţa de prorogare a termenului pentru dublarea alocaţiilor copiilor a fost respinsă

Mihnea Tudor

Modificări ale legilor electorale, cu dedicație de la PSD pentru ALDE și Pro România

Mihnea Tudor

Deputații ALDE trec, din nou, în barca PSD

Mihnea Tudor

Marcel Vela a picat la moțiune: ”Textul moţiunii este deschis printr-o ştire dovedită a fi falsă”

Mihnea Tudor

Senat: Moţiune simplă împotriva ministrului Vela

Mihnea Tudor

Starea de alertă – Rezultat vot în Parlamentul reunit

Mihnea Tudor

Aberație juridică, marca PSD: Vor să modifice în Parlament hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Augustin Zegrean: Văd ca ei scriu în lege ce vor ei. Deasupra Parlamentului este cerul și Constituția

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »