Bărbat împuşcat de poliţişti după o urmărire cu maşinile

Poliţiştii prahoveni, sesizaţi că un autoturism circulă haotic, existând suspiciuni că şoferul este beat, au tras focuri de armă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un pasager din maşina pe care au urmărit-o i-a ameninţat cu un cuţit. Patru bărbaţi aflaţi în maşină au fost reţinuţi, iar şoferul a reuşit să fugă, el fiind prins după puţin timp. Bărbatul nu consumase alcool. El a fost însă amendat pentru încălcări ale Codului Rutier.

UPDATE – Şoferul care a nu a oprit la semnalul poliţistului şi care a fugit de la locul accidentului a fost prins, sâmbătă.

Conform datelor furnizate de poliţia judeţeană Prahova, el a fost testat pentru ai se stabili alcoolemia, rezultatul fiind negativ. Bărbatul a fost amendat pentru patru abateri de la regulile prevăzute în Codul Rutier, iar ancheta in acest caz continuă.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Poliţiştii prahoveni a fost sesizaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 23:30, că un autoturism care se deplasa dinspre Ploieşti către oraşul Vălenii de Munte circulă haotic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic şi existând suspiciunea că şoferul este beat, informează IPJ Prahova.

Un echipaj de la poliţia oraşului Vălenii de Munte a încercat că oprească maşina semnalată, la oprirea din oraş, însă şoferul nu a oprit la semnalul poliţistului. În aceste condiţii, două echipaje de Poliţie au pornit în urmărirea autovehiculului, care a mers câţiva kilometri şi s-a oprit după ce a intrat într-un cap de pod.

„La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei, conducătorul auto urmărit a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar din autoturism au coborât iniţial 5 persoane apoi o şasea persoană, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care l-a ameninţat pe primul poliţist ajuns la autoturismul urmărit cu un obiect tăietor-înţepător. Întrucât după somarea verbală acesta nu a renunţat la acţiune, poliţistul a executat somaţie legală şi patru focuri de avertisment în plan vertical, dar bărbatul a continuat acţiunea de ameninţare. A fost executat foc în direcţia membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare”, transmite IPJ Prahova.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj de la ambulanţă care, după ce i-a acordat primele îngrijiri la locul incidentului, l-a dus la spital.

Alţi patru pasageri din autoturismul urmărit au fost prinşi şi imobilizaţi, însă şoferul a reuşit să fugă, el fiind căutat.

Cazul a fost adus în atenţia unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, precizează Poliţia judeţeană Prahova.
Săptămâna aceasta, la Botoşani, un şofer care nu a oprit la semnal, fiind urmărit de către poliţişti, a fost împuşcat, însă bărbatul nu a putut fi salvat, în ciuda eforturilor medicilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

barbat impiuscat prahova sofer beat impuscat urmarire politie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes