Lifestyle

Barcelona, Lisabona şi Palma de Mallorca, primele preferinţe de vacanţă ale românilor

Cele mai căutate trei destinaţii europene de către români pentru vacanţa de vară sunt oraşele Barcelona, Lisabona şi Palma de Mallorca, având în vedere un cost al biletelor de avion de sub 200 de euro. Roma este cea mai ieftină destinaţie din punct de vedere al costului de zbor (115 euro) şi a cincea destinaţie în topul preferinţelor românilor, dezvăluie un studiu realizat de momondo.ro.


Potrivit studiului, la nivel global 52% dintre respondenţi au răspuns că în vara lui 2018 plănuiesc o vacanţă la plajă. Acest procentaj este şi mai ridicat când vine vorba de români – 65% dintre aceştia urmează să-şi petreacă concediul într-unul dintre oraşele însorite din sudul Europei timp de o săptămână.

‘Patru dintre cele cinci destinaţii cu cea mai mare creştere de anul acesta sunt cele cu ieşire la Marea Mediterană sau la Oceanul Atlantic. Căutările pentru oraşul Ponta Delgada, capitala insulelor Azore, au crescut cu 393% faţă de anul trecut, urmate de cele pentru Antalya, Turcia. Madeira şi Las Palmas de Gran Canaria sunt alte două oraşe care trezesc interesul românilor anul acesta. Biletul de avion către acestea costă 261 de euro, respectiv 242 de euro’, se menţionează în studiu.

Călătoriile interne

În ceea ce priveşte călătoriile interne, Clujul rămâne principala destinaţie de interes, urmată de Bucureşti. Top 5 destinaţii interne către care românii sunt interesaţi să călătorească în această vară este completat de Constanţa, Timişoara şi Iaşi.

Conform studiului, 67% dintre români pun bani deoparte pentru vacanţa de vară, comparativ cu 53%, la nivel global. Mai mult, 34% dintre respondenţii români au spus că preferă să se abţină de la cumpărături sau de la ieşirile în oraş pentru a economisi bani pentru mult aşteptatul concediu.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de români, dintr-un total de 26.216 respondenţi la nivel global.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri şi închirieri auto la nivel global.

Alte știri de interes

O parte din acţiunea filmului Fast & Furious 9 va avea loc în spaţiu – VIDEO

Gloria Pascu

Jerusalema Challenge aduce ” bucurie și speranță” la un spital din Sibiu – VIDEO

Gloria Pascu

Încă o vedetă Antena 1 infectată cu Covid. Filmările de pe malul mării, întrerupte

Mihnea Tudor

Priscilla Presley își vinde casa din Beverly Hills cu o sumă impresionantă – Galerie FOTO

Gloria Pascu

Demisie neașteptată la B1 Tv, după șapte ani

Gloria Pascu

Irina Loghin, suspectă de coronavirus. A fost internată la spitalul „Matei Balș”

Gloria Pascu

Sezonul patru al serialului „The Crown”, lansat de Netflix pe 15 noiembrie

Gloria Pascu

Laura Cosoi, mamă pentru a doua oară

Gloria Pascu

Familia Irwin se mărește! Bindi așteaptă primul copil cu Chandler Powell, proaspătul ei soț

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »