Barna afirmă că USR PLUS vrea includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO

Ministrul Culturii dă asigurări că pe 25 iulie, când va fi discutat la UNESCO, dosarul Roșia Montană are șanse de 99% pentru a fi aprobat
Ministrul Culturii dă asigurări că pe 25 iulie, când va fi discutat la UNESCO, dosarul Roșia Montană are șanse de 99% pentru a fi aprobat

Vicepremierul Dan Barna a precizat, luni, că USR PLUS susţine în continuare listarea dosarului Roşiei Montană în patrimoniul UNESCO. De asemenea, el a precizat că va menţine acest punct de vedere la discuţiile din coaliţie, indiferent dacă va exista o propunere alternativă.

„USR PLUS îşi menţine poziţia foarte fermă. Beneficiul înregistrării şi protejarea zonei prin statut UNESCO este unul foarte important. El nu împiedică generaţiile următoare, la un anumit moment, să aibă exploatări acolo, dacă va fi necesar. În momentul de faţă, poziţia USR PLUS rămâne cea pe care am anunţat-o deja de ani de zile, care este una dintre resursele de naştere şi de renaştere a USR, respectiv listarea Roşia Montană ca monument UNESCO, în patrimoniul UNESCO, şi vom păstra această poziţie şi în cadrul discuţiilor din coaliţie, în cazul în care va exista, aşa cum înţelegem, şi o propunere alternativă”, a afirmat Dan Barna, luni, la finalul Biroului Politic Naţional al USR PLUS. 

Pe 22 iunie, Eugen Furdui, edilul din Roşia Montană, şi senatorul PNL Ioan Bumb au susţinut, la şedinţa comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO, redefinirea perimetrului cultural din Roşia Montană pentru a se putea desfăşura activitatea economică de exploatare minieră.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dan barna patrimoniu unesco rosia montana USR PLUS vrea includere rosia montana patromoniu unescu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes