Ce mai citim pe net

Barna: Şcoala nu e fenomen meteo neaşteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere

Dan Barna a afirmat că autorităţile române ştiau încă de la începutul pandemiei de coronavirus că va veni momentul de începere a anului şcolar. Liderul USR a adăugat că autorităţile au avut la dispoziţie şase luni să se pregătească, iar „şcoala nu e fenomen meteo neaşteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere”.

”De la începutul pandemiei autorităţile române ştiau că va veni acest moment. Şase luni au avut timp să pregătească începutul de an şcolar. Şcoala nu e fenomen meteo neaşteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere. Lipsesc dotările pentru şcoli, lipsesc resursele şi, mai ales, lipseşte încrederea că e cineva acolo care ştie ce face, care are un plan coerent. De aceea colegii mei au făcut un site cu informaţii şi sfaturi utile pentru elevi şi părinţi (poate fi accesat aici http://www.scolipregatite.ro/). Într-o administraţie funcţională un asemenea demers ar fi venit de la autorităţi nu de la opoziţie.
Părinţii au dreptate să fie îngrijoraţi. Au dreptate să întrebe cum au ajuns în situaţia de a pune în balanţă pe de o parte educaţia şi pe de alta sănătatea. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple şi totuşi aici suntem”, a scris Dan Barna duminică pe Facebook.

El a adăugat că ”USR-PLUS spune de ani de zile că trebuie să aibă loc un transfer al responsabilităţii privind şcolile către comunităţile locale”, dar niciodată Alianţa nu a zis că ”trebuie aruncată pisica în sarcina directorilor şi administraţiilor locale, atunci când situaţia devine gravă”.

Primarii aveau metode

”Pe de altă parte, nici pentru primari anul şcolar nu e o surpriză. Un primar responsabil s-ar fi întrebat încă din primăvară ‘Ce fac eu pentru familiile cu copii la şcoală? Pot ajuta cumva?’. Vă asigur că aveau metode. Unele primării au bugete semnificative pe care le cheltuie pe panseluţe în loc să le cheltuie pe educaţie. Cele care nu aveau resurse le puteau cere de acum şase luni de la guvern. Dar mulţi primari preferă să ceară bani pentru lucrări publice de calitate îndoielnică care se duc spre firmele de partid prin PNDL. Părinţii au tot dreptul să fie nervoşi, iar noi toţi avem dreptul să ne întrebăm cum va arăta viitorul nostru”, a conchis Barna.

Premierul Ludovic Orban le cere părinţilor „să aibă încredere” că fii şi fiicele lor nu se vor îmbolnăvi în momentul în care vor merge la şcoală. El a adăugat că „la şcoală copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire decât liber în alte locuri, pe terenul de joacă”. Orban susţine că, şi în perioada în care cursurile au fost suspendate, a fost înregistrată o rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de peste 6% în rândul populaţiei cu vârstă şcolară.

Alte știri de interes

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii: O să facem zacuscă din banane şi bulion din roşii de plastic

Mihnea Tudor

Tătaru, anchetă la Ministerul Sănătăţii care a angajat o cântăreaţă. Codruța Filip, însă, e foc și pară pe situație

Mihnea Tudor

Cu zâmbetul la vedere! Viziere gratuite pentru elevi, de la o firmă din Sibiu

Gloria Pascu

Vlad Voiculescu: Domnul ministru Bode minte! Niciodată, dar niciodată şoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului

Mihnea Tudor

Traian Berbeceanu, ironii maxime pentru Tăriceanu și partidul lui

Gloria Pascu

Sindicatul Europol cere intervenția CSAT pentru salvarea Poliției Române: Lasați polițiștii să fie polițiști !

Mihnea Tudor

Șerban Nicolae și Codrin Ștefănescu fac praf conducerea PSD

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »