Traian Băsescu: Doi și-un sfert era ”tata” clanurilor interlope. Acum se simt foarte liberi şi puternici. Pe cine acuză de slugărnicie

Imaginile în care mai mulți ofițeri din Poliția Română au fost surprinși intâlnindu-se cu interlopi din clanul Duduianu au stârnit tot felul de reacții în lumea politică. Traian Băsescu, fostul președinte, a spus că șefii Poliției care au participat la întrevederile cu interlopii ar trebui destituiți din funcție „pe loc”.

”Eu i-aş destitui pe loc. Ministrului Marcel Vela i-aş spune că prafurile aruncate cu Poliţia Animalelor ca să nu se vadă mizeria pe care o patronează nu ţin. I-aş destitui pe loc. Repet, eu nu spun că nu trebuia să vorbească cu ei şi să impună nişte lucruri. Dar frate, îl citai să vină la poliţie. Nu mi s-a întâmplat vreodată ca vreun organ al statului să nu mă citeze. Să vină să spună vă dau un telefon domnul Băsescu, să nu vă vadă lumea. Cum e posibil să dai un asemenea tratament grupurilor de crimă organizată decât dacă eşti de partea lor? O slugărnicie. Arată o relaţie de dependenţă. Mai grav. Trebuie să vă explic dragi infractori că sunt nevoit să fac asta. N-aş face, dar să vedeţi. Dependenţa acestor oameni de clanul Duduianu”, a afirmat Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Doi și-un sfert era ”tata” lor

Da, chiar am primit informaţii nu numai de la SRI. De la doi şi-un sfert. Chiar era cu ochii pe ei nu cum face Vela cu degetele în ochi. Am avut ani de linişte, nu şi-au permis să sară calul. Acum după ce s-a desfiinţat doi şi-un sfert, mulţumită domnului Cioloş şi SRI-ul s-a retras din supravegherea clanurilor, se simt foarte liberi şi puternici”, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte mai subliniază că întâmplările recente au decredibilizat Poliția Română.

„Asta e groaznic. Vă asigur că pur şi simplu şi-au trântit pistoalele pe masă de scârbă. Au zis lasă-mă frate dacă ăştia mi-s şefii. Subordonaţii nu mai ştiu când sunt trădaţi în spate de şefii lor. Du-te acum să mai faci o acţiune ca poliţist obişnuit care nu eşti mare şef la clanul Duduienilor după ce ai aflat că se rugau împreună la o biserică noaptea. Nu se poate aşa ceva”, a mai spus acesta.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

clanuri interlope doi si-un sfert imagini politie interlopi intrevedere cu clanuri interlope vela clanuri interlope
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes