Băsescu îl sancționează pe Barna. Miza este Nicușor Dan

Traian Băsescu susţine că cineva din interiorul USR nu a acceptat şi PMP în alianţa de dreapta din Bucureşti mizând pe faptul că PMP va avea propriii candidaţi. ”Cineva, din interiorul USR, nu-l vrea pe Nicuşor Dan câştigător al cursei pentru funcţia de primar general, ca să poată ţină în continuare partidul din funcţia de preşedinte”, a afirmat Băsescu, confirmând să se referă la Dan Barna.

Traian Băsescu a fost întrebat la Digi 24 cum răspunde acuzaţiilor că dacă va candida va lua din voturile lui Nicuşor Dan şi a afimat: ”Oamenii ăştia trebuie să-şi pună în primul rând întrebarea – care este soluţia pe care ei au dat-o PMP-ului – în condiţiile în care n-au acceptat ca şi PMP să intre în alianţa de dreapta. Iar soluţia pe care au dat-o ei a fost non-soluţie. Ceva de genul ‘Nu ne pasă!’”.

Calcule electorale eronate

Băsescu afirmă că PNL şi USR şi-au calculat în mod greşit procentele de la europarlamentare şi se bazează că au împreună peste 50%.

Nu aşa se calculează la locale”, afirmă fostul preşedinte.

Acesta consideră că a fost făcut şi un alt calcul: ”Eu exprim o altă variantă. De fapt, a fost eliminat din alinţă PMP-ul în ideea că va proceda ca orice partid parlamentar, adică îşi va face liste de candidaţi şi la municipiu şi la sectoare, ceea ce va diminua şansele lui Nicuşor Dan să câştige alegerile. Mă tem că a existat şi un astfel de calcul. Cineva, acolo în interiorul USR-ului, nu-l vrea pe Nicuşor Dan câştigător al cursei pentru funcţia de primar general, ca să poată ţină în continuare partidul din funcţia de preşedinte”.

Băsescu a confirmat că se referă la Dan Barna.

Marți, PMP anunță cî a strâns semnăturile pentru candidtura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alianta de dreaptabasescu barna nicusor danbasescu candidatcalcule electorale
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes