Ce mai citim pe net

Băsescu: În goana după voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Cere măsuri imediate anti-coronavirus, altfel vom avea un ”sistem medical în colaps”

Traian Băsescu îi acuză pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban că sacrifică poporul român pentru că „iresponsabilul de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt ‘pe val’ de simpatie populară. El le transmite şefului statului şi premierul să ia măsuri de limitare a răspândirii COVID-19, dacă tot ţin neapărat să organizeze alegerile parlamentare pe 6 decembrie.

”Un pod prea îndepărtat”

”În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI. Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic. Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabilul de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt ‘pe val’ de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli”, scrie Traian Băsescu luni pe Facebook.

Măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

El le propune măsuri imediate pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

”Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:

– închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor;

– închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;

– cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia “lucrului la domiciliu”;

– reducerea la maxim a transportului public;

– portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;

– interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;

-limitarea accesului în pieţele agroalimentare;

– testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome”, completează Băsescu.

Acesta adaugă că populaţia va deconta factura pentru „doi iresponsabili”, dacă nu iau de urgenţă măsurile pe care le-a menţionat anterior.

Sistem medical în colaps

”Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili. Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”.

P.S.: Uneori, în situaţii de criză, liderii unei ţări trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea populaţia. Liderii politici sunt pentru a-şi asuma soluţii în timp de criză. Când totul merge bine, aproape că nu este nevoie de ei. Asta e”, a conchis Băsescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Primul semn că ”mariajul” s-a terminat: Un lider solicită separarea ALDE de Pro România

Saghin Cristian

Nicuşor Dan denunță ”cultul personalității fostului primar” și scoate inscripţia „Primăria Capitalei” de pe vehiculele STB

Saghin Cristian

Gabriela Firea a fost operată de urgență

Gloria Pascu

Ciolacu: A-l preţui pe Eminescu înseamnă să dovedeşti ca stat – prin fapte, nu doar prin palavre – respectul cuvenit Educaţiei şi Culturii naţionale, două domenii care astăzi, din păcate, suferă cumplit

Mihnea Tudor

Iulian Bulai, halucinant: Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”! Luat în bășcălie de internauți: Ai greșit pastilele

Gloria Pascu

PSD acuză Guvernul că sărăcește populația, înghețând veniturile, chiar dacă prețurile cresc

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »