Ce mai citim pe net

Băsescu: În goana după voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Cere măsuri imediate anti-coronavirus, altfel vom avea un ”sistem medical în colaps”

Traian Băsescu îi acuză pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban că sacrifică poporul român pentru că „iresponsabilul de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt ‘pe val’ de simpatie populară. El le transmite şefului statului şi premierul să ia măsuri de limitare a răspândirii COVID-19, dacă tot ţin neapărat să organizeze alegerile parlamentare pe 6 decembrie.

”Un pod prea îndepărtat”

”În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI. Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic. Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabilul de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt ‘pe val’ de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli”, scrie Traian Băsescu luni pe Facebook.

Măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului

El le propune măsuri imediate pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

”Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:

– închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor;

– închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;

– cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia “lucrului la domiciliu”;

– reducerea la maxim a transportului public;

– portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;

– interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;

-limitarea accesului în pieţele agroalimentare;

– testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome”, completează Băsescu.

Acesta adaugă că populaţia va deconta factura pentru „doi iresponsabili”, dacă nu iau de urgenţă măsurile pe care le-a menţionat anterior.

Sistem medical în colaps

”Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili. Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”.

P.S.: Uneori, în situaţii de criză, liderii unei ţări trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea populaţia. Liderii politici sunt pentru a-şi asuma soluţii în timp de criză. Când totul merge bine, aproape că nu este nevoie de ei. Asta e”, a conchis Băsescu.

Alte știri de interes

Lideri PSD fotografiați la pensiune – Tomac: Moment de euforie totală. Sărbătoreau victoria lui Florin Iordache

Saghin Cristian

Costel Barbu către USR PLUS: Aţi stat pe margine aşteptând, sperând ca noi să ne rupem gâtul

Mihnea Tudor

Ana Birchall răpusă de durere: O minte criminală și bolnavă l-a otrăvit

Mihnea Tudor

Varujan Vosganian nu mai candidează! DNA poate relua urmărirea penală

Saghin Cristian

Ciolacu: Iohannis trebuie să renunţe la aura de „Otto cel Mare” şi să cheme urgent toate partidele la consultări

Saghin Cristian

Liviu Pleșoianu și-a anunțat demisia din PSD: Partidul a fost preluat de călăi

Saghin Cristian

Drulă (USR), atac la Ludovic Orban: A picat testul onestităţii şi loialităţii

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Respectul Gabrielei Firea şi al PSD Bucureşti faţă de cetăţenii Capitalei e zero. Validarea mandatului meu a fost contestată de 52 de psd-iști

Gloria Pascu

Cîţu: Marcel Ciolacu, acum că ai moştenit hamsterul lui Dragnea nu-l lasa nemâncat. Începe să facă urât

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »