Politica

Băsescu: Măsurile sunt mult prea slabe ca să fie eficiente. Pe cine a făcut o ”caricatură de om politic”

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu nu este de acord cu măsurile luate în stare de alertă, considerându-le prea slabe, iar politicienii care nu-s în stare să adopte măsuri drastice ar trebui să demisioneze, pentru că sunt niște caricaturi:

”În România, măsurile s-au relaxat înainte ca primul val să fie tratat de medici. Din demagogie, din populism, starea de urgență s-a ridicat prea repede și măsurile de relaxare au fost adoptate mult prea repede. Factorii politici au ratat, în mod categoric, tratarea convingătoare a bolii în prima etapă”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, într-o emisiune tv.

El a precizat că valul doi al bolii este încă departe de România și că el se manifestă acum abia la nivelul Chinei care face eforturi pentru a restrânge răspândirea bolii. Traian Băsescu a afirmat că starea de alertă impusă de Guvern nu este folositoare acum, deoarece măsurile propuse sunt mult prea slabe ca să fie eficiente.

”Actuala stare de alertă nu este bună nici să oprești o gripă, darămite o astfel de pandemie. Măsurile sunt prea slabe, iar condițiile de transmitere comunitară a bolii sunt create de condițiile de relaxare aprobate de Guvern. E greu să spui că lupți cu această pandemie, când permiți grupuri de 50 de oameni în spații libere, 20 de oameni în spații închise, permiți slujbele religioase…”, a mai spus Traian Băsescu, la RTV, duminică.

Fostul președinte a precizat că politicienii au cedat presiunii publice, iar din acest motiv costurile vor fi foarte ridicate.

”Dacă nu reziști presiunii publice, când ai lucruri de importanță națională, mai bine demisionează, că nu ești om politic, ci o caricatură”, a precizat Băsescu, în stilu-i caracteristic.

Totodată, Traian Băsescu a spus că, din punctul său de vedere, refuzul de a face o cercetare științifică pe un eșantion mai larg, respectiv testarea propusă de Primăria Municipiului București, este o abordare ticăloasă din partea Ministerului Sănătății.

Alte știri de interes

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Mihai Tudose, despre explicaţiile lui Bode privind accidentul: Se face inventarul la proşti sau ce?

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »