”Românii nu sunt fraierii Uniunii Europene” a tunat europarlamentarul Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European. ”Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic?”, referindu-se la votul pentru Schengen

Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European
Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European

Rareș Bogdan, europarlamentar liberal și șeful delegației României în PPE, a avut o intervenție extrem de dură în plenul Parlamentului European, miercuri, chiar în fața în fața comisarului austriac Johannes Hahn, care a reprezentat Comisia în Parlamentul European.

Europarlamentarul român nu a scăpat prilejul de a înfiera politca ”josnică ” cancelarului Nehammer, care a condus la un vot negativ al Austriei atunci când a fost vorba ca România, dar și de Bulgaria, să adere la Spațiul Schengen, deși îndeplineam toate condițiile cerute de legislația europeană.

”Excelențele voastre,

România își dorește ca Uniunea Europeană să devină un loc mai sigur pentru cetățenii ei. Dar și românii sunt cetățeni europeni!” și-a început discursul Rareș Bogdan.

Apoi a continuat cu vorbe dure la adresa celor care se opun intrării României în Schengen:

”Românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit.
Românilor li s-a refuzat accesul în Spațiul Schengen, iar asta s-a întâmplat din cauza josniciei politice a cancelarului austriac Nehammer. Care iată, a și plătit la alegerile de duminică unde partidul său a înregistrat cel mai prost scor electoral de la al doilea război mondial încoace.

Doamnelor și domnilor, Uniunea Europeană nu trebuie să devină un loc unde mai-marii zilei dispun discreționar de soarta a milioane de cetățeni!
Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic?
Au investit un miliard de euro în securizarea frontierelor!
Au ajutat milioane de refugiați ucraineni, 3,5 milioane (!!!!), i-au hrănit, i-au luat acasă, le-au cumpărat medicamente și lapte praf și nu s-au plâns, deoarece românii chiar sunt creștini, nu doar spun că sunt”, a spus europarlamentarul.

Totodată, el a atras atenția că ”Românii își asumă un risc major în vecinătatea Ucrainei, dar vă spun ceva și luați aminte: ei nu sunt fraierii Uniunii Europene si nici cetateni de rang 2. Sper ca Suedia, o democrație consolidată și un stat model pentru respectarea drepturilor și libertăților să pună pe agenda unuia dintre cele două Consilii JAI, pe care le patronează în martie și iunie, extinderea Spațiului Schengen pentru România și Bulgaria!”, a incheiat Rareș Bogdan, în Parlamentul European.

VIDEO Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengenfraierii europeirares bogdanschegenvot austria
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes