Bayer Leverkusen, campioană a Germaniei pentru prima oară în istoria sa

Bayer Leverkusen a câştigat campionatul de fotbal al Germaniei. Sursa foto: Facebook, Bayer 04 Leverkusen
Bayer Leverkusen a câştigat campionatul de fotbal al Germaniei. Sursa foto: Facebook, Bayer 04 Leverkusen

Bayer Leverkusen a câştigat pentru prima oară în istoria sa campionatul de fotbal al Germaniei după victoria de duminică, 5-0 pe teren propriu cu Werder Bremen, în etapa a 29-a, echipa antrenată de Xabi Alonso având 16 puncte mai mult decât următoarele clasate, Bayern Munchen şi VfB Stuttgart, care nu mai pot recupera această diferenţă când au rămas cinci etape.

Golurile au fost marcate de Victor Boniface, în minutul 25, din penalty, Granit Xhaka (60) şi Florian Wirtz (68, 83, 90).

Bayer Leverkusen, club înfiinţat în 1904, avea până doar două trofee în vitrina sa, o Cupă UEFA, cucerită în 1988, şi o Cupă a Germaniei (1993). Echipa este neînvinsă în toate competiţiile în acest sezon, în care mai poate câştiga două trofee, fiind calificată în finala Cupei Germaniei şi în sferturile de finală ale Europa League.

Sâmbătă, Bayern Munchen a învins-o acasă pe FC Koln cu scorul de 2-0.

Leverkusen are 79 de puncte. Bayern, câştigătoarea ultimelor unsprezece ediţii ale campionatului, are 63 de puncte şi a pierdut orice speranţă de a-şi păstra titlul. Formaţia pregătită de Thomas Tuchel are golaveraj mai bun decât Stuttgart, care este pe locul 3.

Dortmund, cu 56 de puncte, se află pe locul 5, fiind devansată la golaveraj de ocupanta poziţiei a patra, RB Leipzig.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes