Beatrice Mahler: E o direcție spre care am ajuns mult prea repede. Este ÎNGRIJORĂTOR!

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a estimat, ieri, la un post Tv, că numărul cazurilor COVID-19 ar putea să se dubleze sau să se tripleze în următoarea perioadă.

„De mâine vom mări numărul de paturi, vom pune încă 42 de paturi la dispoziția pacienților COVID. Astăzi externăm ultimii pacienți de pneumologie din această parte de spital, pentru că, de mai bine de trei zile, suntem cu secția plină și numărul de pacienți COVID care au nevoie de asistență este în creștere, cu forme extrem de severe”, a spus Beatrice Mahler.

„E o direcție spre care am ajuns mult prea repede și într-un ritm galopant, care pe mine, cel puțin, mă îngrijorează. Dacă iau în calcul și anunțul INSP, și anume că avem deja criterii de transmitere comunitară, e un lucru extrem de îngrijorător ținând cont că săptămâna viitoare încep școlile”.

„Din ce vedem statistic, înseamnă o creștere de 30% cel puțin a cazurilor în fiecare săptămână. Fiind în prima săptămână din septembrie, asta înseamnă că putem ajunge la o dublare cel puțin a numărului de cazuri care sunt astăzi declarate, dacă nu chiar mergem către o triplare a lor. Depinde foarte mult de numărul de cazuri pe care o să le putem depista, de numărul de persoane care vor dori să accepte testarea”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

beatrice mahler cazuri covid numar infectari paturi ati
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes