Bebeluş născut în autospeciala SMURD, în drum spre maternitate

Un bebeluş de 3,2 kilograme s-a născut în autospeciala SMURD care o transporta pe mamă spre maternitate. Femeia a fost ajutată să aducă pe lume o fetiţă chiar de către paramedici. Copilul avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului, însă comandantul echipajului a reuşit să îi acorde primul ajutor.

„S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numeşte Alexandra Mirela şi le datorează viaţa celor 3 paramedicii”, transmite ISU Arad.

Cei trei paramedici sunt: plutonier major Macovei Florin, comandant de echipaj; sergent major Krajcsik Kristian Ivan şi sergent major Paulik Alin.

”Intervetia a început în Nădlac şi nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad inainte de localitatea Pecica lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată pentru cei trei paramedici.Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii aproximativ din 3 in 3 minute. Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanţa cu medic sau măcar asistent dar până atunci împreuna cu ceilalţi doi salvatori s-au pregătit pentru a asista naşterea”, precizează ISU Arad.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar cordonul oblilical era înfăşurat în jurul gâtului, iar copilul avea culoare cianotică.

„Maco, salvator cu experienţa, pompier si paramedic nu şi-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învăţat şi ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobila, iar dupa ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curăţat si invelit l-a pus lângă mamă”, mai transmite ISU Arad.

Paramedicul a declarat că aceasta a fost cea mai intensă senzaţie trăită în cariera sa.

„A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenţie, bineînţeles m-au ajutat și colegii şi am luat cele mai bune decizii”, a spus Florin Macovei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bebelus paramedicbebelus smurdmama maternitate paramedicis-a nascut in salvare
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes