Guvern

Berbeceanu anunță că se vor redeschide cazinourile, cinematografele și barurile, dacă evoluția incidenței COVID rămâne neschimbată 48 de ore

Comitetul de Urgență intră în ședință. Berbeceanu anunță că s-ar putea relaxa măsurile anti-COVID
Comitetul de Urgență intră în ședință. Berbeceanu anunță că s-ar putea relaxa măsurile anti-COVID

 

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a făcut, miercuri, o postare pe Facebook, în care anunță că, dacă evoluția incidenței infectării cu COVID-19 se menține în următoarele 48 de ore, va convoca Comitetul pentru Situații de urgență pentru a relaxa unele măsuri restrictive, printre care se numără redeschiderea parțială a cinematografelor și restaurantelor.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt vești care nu pot decât să ne bucure! Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate”,  a scris Berbeceanu pe Facebook.

De asemenea, el a mai precizat că, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor

– redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

„Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase”, a mai spus prefectul Capitalei.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare, după ultimele anunțuri ale ministrului Raluca Turcan

Mircea Furdu

Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul este aproape finalizată. Opțional, se poate munci până la 70 de ani

Mihnea Tudor

Raluca Turcan, anunț privind o nouă creştere a alocaţiilor pentru copii

Mihnea Tudor

Poziția ministrului Aurescu față de certificatele de vaccinare europene

Mihnea Tudor

Lucian Bode reacţionează după protestul cu fumigene, unde au fost și polițiști: Eu aşa ceva nu mi-am putut imagina

Mircea Furdu

Premierul propune ca, în companiile de stat, Consiliile de Administrație să aibă maximum 5 membri

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »