Eveniment

Bercea Mondial și fiul său au fost arestați. Au de executat ani grei de închisoare

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, alături de o altă persoană din familia sa au fost capturați de forțele de ordine din Mehedinți. Pe numele celor doi erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

”Polițiștii Serviciului de Investigatii Criminale – Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin, au identificat doi bărbați, de 53, respectiv 32 de ani, din Drăgănești, judetul Olt și din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 13 ani, respectiv 9 ani. Cei doi au fost condamnati de Tribunalul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor”, a anunțat Andreea Rădoi purtător de cuvânt la IPJ Mehedinți.

Bercea Mondial a fost prins de polițiști în timp ce se afla împreună cu fiul său. Ambii au de ispășit pedepse cu închisoare de 13, respectiv 9 ani.

Tribunalul Olt a pronunțat luni, 21 octombrie 2019, sentința în dosarul în care Bercea Mondial era acuzat pentru că în urmă cu 10 ani au rănit și au încercat să treacă cu mașina peste doi bărbați, în urma unui conflict iscat din cauza unui teren.

Judecătorul Tribunalului Olt a stabilit ca Bercea Mondial, care fusese eliberat, cu recursul compensatoriu, la începutul lui 2019 dintr-un penitenciar din Mehedinți, să se întoarcă în închisoare pentru a ispăși în final o pedeapsă totală de peste 13 ani și jumătate de închisoare, după ce pedeapsa pronunțată în acest dosar, de 6 ani de închisoare, a fost contopită cu pedepsele primite în alte două dosare penale, pentru fapte similare.

În dosar, alături de Sandu Anghel, care are de executat 13 ani și șase luni se află și fiul său Laurențiu Anghel condamnat și el la 9 ani de închisoare.

În data de 21 octombrie 2019, Bercea Mondial a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Olt la 13 ani de închisoare, într-un dosar de tentativă la omor săvârşită în anul 2009 împotriva unui fost viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei.

În aceaşi cauză a fost condamnat la închisoare cu executare şi fiul lui Bercea Mondial, Laurenţiu Anghel. Mai mult, cei doi trebuie să-i plătească lui Valeriu Matei, parte vătămată în dosar, câte 40.000 de euro, cu titlu de daune morale.

Bercea Mondialul a devenit celebru în toată ţara prin prisma relaţiilor de rudenie cu judecători şi oameni de afaceri, dar mai ales după ce fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, i-a botezat un nepot, ulterior cei doi fiind judecaţi în două dosare penale.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Afost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lotului 4 al drumului expres Craiova – Piteşti

Mihnea Tudor

Florin Cîţu, explicații despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat

Mircea Furdu

Pui de urs, rămas fără mamă, salvat din munții Făgăraș. Povestea emoționantă din spatele unei intervenții la limită: După primul biberon a “înviat”

Mihnea Tudor

Primarul din Vinţu de Jos, sub control judiciar 60 de zile pentru o serie de acuzații GRAVE

Mihnea Tudor

Londra acceptă prelungirea aplicării provizorie a acordului comercial post-Brexit

Mihnea Tudor

Cum se pregătește România pentru al treilea val al pandemiei. Explicațiile lui Raed Arafat

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »