Biden, despre Putin: ”Este un măcelar”. Președintele SUA reafirmă că Articolul 5 al Tratatului NATO este o ”datorie sacră” – VIDEO

Biden, despre Putin: ”Este un măcelar”. Președintele SUA reafirmă că Articolul 5 al Tratatului NATO este o ”datorie sacră”. Sursa foto: youtube
Biden, despre Putin: ”Este un măcelar”. Președintele SUA reafirmă că Articolul 5 al Tratatului NATO este o ”datorie sacră”. Sursa foto: youtube

Preşedintele american Joe Biden îl cataloghează, sâmbătă, pe omologul său rus Vladimir Putin, drept un ”măcelar”, într-o întâlnire cu refugiaţi ucraineni la Varşovia.

Întrebat ”ce crede despre Vladimir Putn, ţinând cont de ceea ce-i face să sufere pe aceşti oameni”, Biden a răspuns într-o singură propoziție.

”Este un măcelar”, a declarat şeful statului american.

Această întâlnire era transmisă în direct de mai multe posturi de televiziune, de pe stadionul naţional din Varşovia.

VIDEO Putin este un măcelar

Preşedintele american Joe Biden reafirmă sâmbătă, la Varşovia, că Articolul 5 al Tratatului NATO – care prevede că un atac vizând un stat membru este un atac împotriva tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice – constituie o ”datoria sacră” a Statelor Unite, relatează AFP.

Joe Biden a dat aceste asigurări într-o întâlnire cu preşedintele polonez Andrzej Duda. Polonia se teme de agresivitatea Rusiei, după invazia rusă a Ucrainei.

”Libertatea voastră este a noastră”, i-a spus Biden lui Duda, reluând astfel unul dintre mottourile neoficiale ale Poloniei, relatează The Associated Press.

El i-a dat asigurări că Statele Unite şi celelalte state membre NATO vor sări în apărarea Poloniei, în cazul unui atac rus.

Cei doi şefi de stat se întâlnesc în ultima zi a unui turneu al lui Biden în Europa, care a particpat la trei summituri la Bruxelles – NATO, G7 ş UE – şi discută despre un efort comun în vederea opririi Războiului rus în Ucraina.

Biden a recunoscut faptul că Polonia duce greul crizei umanitare cauzată de invazia rusă a Ucrainei.

Peste două dintre cele 3,5 milioane de ucraineni care au fugit din calea războiului rus se află în Polonia.

Biden a îndemnat şi alte state membre NATO să facă mai mult în acest sens.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

articolul 5 nato putin biden putin macelar
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes