Bilanț cazuri Omicron secvenţiate în România. Peste 60% dintre cei infectaţi sunt nevaccinaţi

Un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) privind evoluţia pandemiei COVID-19 în perioada 20 decembrie 2021 – 5 ianuarie 2022 şi impactul răspândirii variantei Omicron arată că până în 5 ianuarie au fost depistate 183 de cazuri de Omicron, estimările arătând că peste jumătate dintre secvenţierile din săptămâna în curs sunt cu această variantă virală.

În perioada analizată, 2 din 3 cazuri confirmate cu infecţia cu SARS-CoV-2 la persoane între 20-59 ani, statisticile arătând totodată şi o creştere mai rapidă a ratei de incidenţă în grupa de vârstă 20-39 ani. Peste 60% dintre noile cazuri diagnosticate sunt la persoanene nevaccinate.

După un aşa numit „platou” în ceea ce priveşte numărul de noi cazuri de COVID în perioada 20-25 decembrie, graficele prezentate de INSP arată cp din 26 decembrie a început o creştere a numărului de cazuri care se menţine. Aceasta nu se reflectă însă în numărul de internări la ATI din aceeaşi perioadă.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate la nivel naţional este de 1.827.867, 17,2% dintre acestea fiind cazuri diagnosticate în Bucureşti, 5% în judeţul Cluj, 4,9% din îmbolnăviri înregistrându-se în Timiş, 4,3% în judeţul Ilfov iar 4% dintre cazuri fiind înregistrate în judeţul Iaşi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bilant omicron cazuri omicron omicron omicron romania
redactia

Alte stiri de interes