Social

Bilanț cutremurător făcut de IGSU: Sute de copii, victime ale incendiilor la locuinţe

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmite că, în ultimii 8 ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 102 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa. 75 la sută dintre copii erau nesupravegheaţi în momentul producerii incendiilor.

”Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuinţe sau gospodării! În cele mai multe situaţii, ei nu pot aprecia pericolele din jur şi le lipseşte puterea de a se salva din calea focului! În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, dintre care 102 au decedat şi 268 au fost răniţi. Din totalul celor care şi-au pierdut viaţa, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban”, a transmis, marţi IGSU.

Județele cu cele mai multe victime

Insittuția transmite că 75% din numărul copiilor decedaţi au fost lipsiţi de supravegherea adulţilor, la momentul producerii incendiilor.

”Acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate. Exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul micuţilor. Cele mai multe victime în rândul copiilor (decedaţi, răniţi) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Iaşi şi Mureş. Îţi pasă de copilul tău? Nu-l lăsa nesupravegheat şi, în niciun caz, în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire”, a mai transmis ISGU.

Cea mai periculoasă lună

Instituţia transmite că analiza s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel naţional de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuinţe derulate de inspectoratele judetene pentru situaţii de urgenţă, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020.

Studiul a urmărit incidenţa situaţiilor de urgenţă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Datele statistice relevă că cele mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), ianuarie fiind luna în care se produc peste un sfert din incidentele soldate cu pierderi de vieţi.

Alte știri de interes

A murit tatăl Luizei Melencu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă

Gloria Pascu

Corneliu Idu a murit. Cel mai bogat afacerist din Constanța a susținut-o pe Halep la începutul carierei

Mihnea Tudor

Nicolae Robu, infectat cu SARS CoV-2: Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?!

Mihnea Tudor

Pacientă internată cu COVID-19, găsită moartă într-o baie de spital

Gloria Pascu

Mesajul Patriarhiei Române pentru Ludovic Orban

Gloria Pascu

A murit încă un pacient de la Spitalul Judeţean Neamţ, în urma incendiului din secţia ATI

Gloria Pascu

Tribunalul Constanţa a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de anulare a interzicerii pelerinajelor

Gloria Pascu

Calendarele ortodoxe, șpaga electorală Pro România, interzise de Patriarhie

Saghin Cristian

UDMR: Nu va fi obligatorie inspecţia RAR pentru trotinete şi biciclete electrice

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »