Bilanţul atentatului de la moscheea poliţiei din Peshawar a depăşit 90 de morţi

UPDATE: Bilanţul morţilor a urcat la 93 de morţi, a anunţat marţi poliţia, în timp ce cadavrele continuă să fie scoase dintre rămăşiţele moscheei aruncate în aer, relatează thenews.com.pk. De asemenea, autorităţile medicale au anunţat şi noul bilanţ al răniţilor: 221.

Shahid Ali, un poliţist care a supravieţuit, a declarat că explozia a avut loc la câteva secunde după ce imamul începuse rugăciunile. Moscheea putea găzdui între 400 şi 500 de credincioşi. Explozia a fost atât de puternică, încât s-a auzit la kilometri depărtare.

Un oficial al poliţiei din Peshawar, Mohammad Aijaz Khan, a declarat pentru postul de televiziune Geo News că explozia pare a fi un atac sinucigaş, iar capul presupusului kamikaze a fost găsit la faţa locului.

Natura exactă a exploziei va fi cunoscută după ce se va încheia operaţiunea de salvare, a spus oficialul. “Este posibil ca atacatorul să fi fost deja prezent în cartierul poliţiei înainte de explozie şi este posibil ca acesta să fi folosit un vehicul oficial pentru a intra”, a spus el. Oficialul a precizat că aproximativ 1.500 până la 2.000 de poliţişti vin zilnic în acest cartier fortificat.

Atentatul cu bombă a avut loc cu o zi înainte ca o misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) să sosească la Islamabad pentru a purta discuţii privind un plan de salvare de 7 miliarde de dolari, aflat în impas.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac moschee
redactia

Alte stiri de interes