International

Bilanțul provizoriu al exploziilor din Beirut: Zeci de morți și MII de răniți

Capitala Libanului a fost zguduită de două explozii uriașe, marți seara. Exploziile violente care au zguduit zona portului din Beirut ar fi putut fi cauzate de ”materiale explozive” confiscate şi stocate într-un depozit de ”ani de zile”, a declarat marţi un responsabil din domeniul securităţii.

”Se pare că a fost un depozit care avea materiale explozive confiscate de ani de zile şi s-ar părea că ar fi vorba de materiale foarte explozive”, a declarat directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim, care s-a deplasat în zonă. ”Serviciile în cauză efectuează ancheta în acest caz, vor spune care este natura incidentului”, a adăugat el.

Prima explozie a lovit portul orașului, iar la câteva minute au apărut rapoarte cu privire la o altă explozie mai devastatoare. Filmările video au surprins clădirile care au fost izbite de unda de șoc aflate la kilometri distanță, în timp ce un nor masiv (video mai jos) ca o ciupercă a ţâşnit spre cer.

Ministerul Sănătății din Liban a cerut ca toate spitalele să se pregătească pentru a primi răniții, reunoscând că există un număr „foarte mare” de răniți.

Preşedintele libanez, Michel Aoun, a convocat marţi seară o ”reuniune de urgenţă” a Consiliului Suprem de Apărare, după exploziile violente care au zguduit zona portului din Beirut, a anunţat biroul preşedintelui.

La rândul său, premierul Hassan Diab a decretat miercuri zi de doliu naţional pentru victimele exploziei din portul Beirut’.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »