Bill Gates și vaccinul anti-covid. Miliardarul finanțează produsul de la Oxford

AstraZeneca, o companie farmaceutică de top, a început să producă vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford, deși acesta se află încă în teste, după cum anunță directorul executiv Pascal Soriot, preluat de BBC. Dacă vaccinul va trece testele umane, acesta poate fi disponibil în toamnă, compania încercând să realizeze un stoc până atunci.

”Începem să fabricăm chiar acum acest vaccin, astfel încât să-l avem gata de folosit când vom avea rezultatul testelor”, a anunțat directorul executiv AstraZeneca. Deși nu este omologat, sponsorizările ajută pentru producerea a două miliarde de doze.

”Normal, această decizie vine un risc financiar, iar acest risc este ca vaccinul să nu funcționeze. În acest caz, vom arunca toate materialele și vaccinurile fabricate”, a mai spus Soriot.

Dacă funcționează, AstraZeneca a decis ca jumătate din dozele produse să ajungă în țările sărace și cele în curs de dezvoltare, de aqceea firma nu va face profit, mai scrie BBC.

Rezultat final privind eficacitatea vaccinului AZD1222 se va știe în luna august. Dacă totul este în regulă, compania va încheia parteneriate cu trei mari organizații, dintre care două finanțate de Bill Gates, care să poată asigura o producție de masă a vaccinului.

Organizațiile sprijinite de Bill și Melinda Gates vor asigura producerea a 300 de milioane de doze până la finele anului. Valoarea contractului este de 750 de milioane de dolari. A treia organizație, din India, urmează să producă un miliard de doze, dintre care 400 de milioane până la sfârșitul lui 2020.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

astra zenecabill gates covidbill gates vaccinvaccin anti covid
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes