Compania germană Biotest a realizat imunoglobulină specifică anti-COVID. Ministerul Sănătății din România, împotmolit în birocrație, a refuzat să facă astfel de medicamente, deși nu-l costa NIMIC

Biotest, producătorul german de medicamente din plasmă reprezentat în România de firma Besmax Pharma Distribution (BPHD), a anunțat că a finalizat primul lot de imunoglobulină specifică anti-COVID, evident, pentru pacienții germani.

“Ministerul Sănătății din România  a refuzat oferta noastră de a produce, din plasmă convalescentă, românească, astfel de medicamente, chiar dacă toate costurile de producție erau suportate de noi si de producător. 

Nimic din ce se face în Europa nu este posibil în România, din cauza acelorași birocrați incompetenți care ne spun că “avem de toate”, a declarat Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution (BPHD).

Hiperimunoglobulină de investigație împotriva COVID-19

 Biotest este primul producător de proteine ​​plasmatice din Germania care produce un preparat de hiperimunoglobulină de investigație împotriva COVID-19 și poate oferi capacități de producție suplimentare, dacă tratamentul este dovedit sigur și eficient și autorizat pentru utilizare.

“Donațiile de plasmă convalescentă COVID (CCP) colectate de CoVIg-19 Plasma Alliance au fost procesate cu succes pentru a fabrica o potențială terapie cu hiperimunoglobulină împotriva COVID-19 folosind tehnologia de producție din Biotest

Ca parte a CoVIg-19 Plasma Alliance, Biotest lucrează intens la un potențial medicament împotriva COVID-19 folosind CCP donat de pacienții recuperați. Scopul CoVIg-19 Plasma Alliance este de a dezvolta în comun o potențială hiperimunoglobulină împotriva COVID-19 pe care fiecare membru o poate produce la unitățile de producție și, ulterior, pune la dispoziție după autorizare. Donațiile de plasmă colectate de membrii Alianței sunt reunite, concentrate și purificate pentru a face un medicament cu niveluri ridicate de anticorpi împotriva SARS-CoV-2, dacă s-a dovedit sigur și eficient într-un studiu clinic, care tocmai a finalizat înscrierea. Biotest are multe decenii de experiență ca specialist în fabricarea hiperimunoglobulinelor din plasma sanguină. Această tehnologie a fost folosită acum și pentru fabricarea unui potențial preparat de hiperimunoglobulină împotriva COVID-19.

Primul lot de hiperimunoglobulină

Ca parte a CoVIg-19 Plasma Alliance, Biotest a atins acum o etapă importantă. Pe site-ul Dreieich din Germania, primul lot de hiperimunoglobulină cu un conținut ridicat de anticorpi neutralizanți împotriva COVID-19 a fost produs cu succes la scară largă. Donațiile de plasmă, ca materie primă pentru producție, au fost colectate în Europa și în SUA de către partenerii CoVIg-19 Plasma Alliance. Biotest și alți membri pot oferi capacități de producție suplimentare dacă produsul este autorizat și rămâne nevoia pacientului în acel moment.

Primele preparate de hiperimunoglobulină din CoVIg-19 Plasma Alliance sunt deja în curs de studii clinice coordonate de Institutul Național de Sănătate (NIH) al SUA. Înscrierea pacienților în proces s-a finalizat acum. Pe baza acestei dezvoltări clinice între companii, Biotest își propune să obțină aprobarea pentru hiperimunoglobulină, care se bazează pe tehnologia stabilită de Biotest pentru hiperimunoglobulină.

CoVIg-19 Plasma Alliance este un parteneriat fără precedent al celor mai importante companii mondiale de plasmă, care acoperă colectarea, dezvoltarea, producția și distribuția plasmei. ”Mai degrabă decât să urmărim cercetarea noastră individuală, punem sănătatea publică și a pacientului pe primul loc, lucrând împreună. Obiectivele noastre sunt accelerarea dezvoltării unui tratament potențial, îmbunătățirea șanselor noastre de succes și creșterea ofertei de tratament potențial.”, declaraă reprezentanții companiei germane.

Biotest este un furnizor de proteine ​​plasmatice și medicamente biologice. Cu un lanț de valoare adăugată care se extinde de la dezvoltarea preclinică și clinică la vânzările la nivel mondial, Biotest s-a specializat în principal în domeniile imunologiei clinice, hematologiei și medicinei de terapie intensivă. Biotestul dezvoltă și comercializează imunoglobuline, factori de coagulare și albumină pe baza plasmei sanguine umane”, se precizează în comunicatul companiei  germane Biotest.

România, printre ultimele țări din Europa

”România este una dintre ultimele țări din Europa în care nu se colectează plasmă pentru fabricarea de imunoglobulină. Până și Republica Moldova o face; Ungaria construiește deja a doua fabrică și colectează sute de mii de litri de plasmă anual”, a mai declarat Florin Hozoc.

Specialistul din sănătate scoate în evidență faptul că ”Anul acesta pacienții au comandat un studiu realizat de Observatorul Român de Sănătate, tocmai pentru a prezenta noului ministru o investigație privind soluțiile europene.Doar că, pentru prima dată în ultimii ani, Ministerul Sănătății a ignorat evenimentul. Nici ministrul și nici cei 5 secretari de stat nu au avut timp să participe la o conferință online ce a durat doar 90 minute. În fiecare an, 20.000 de pacienți care suferă de imunodeficiențe, boli autoimune sau hemofilie fac diverse complicații grave din cauză că nu primesc la timp tratamentele cu medicamente fabricate din plasmă. Astfel, pacienții români ce suferă de boli rare mor cu zile, în timp ce în alte țări europene astfel de pacienți duc o viață aproape normală, tocmai pentru că-și primesc tratamentul corect și la timp”, a susținut CEO-ul BPHD.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

besmax biotest colectare plasma covid florin hozoc imunoglobulina imunoglobulina anti covid medicament plasma medicamente din plasma
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes