International

Biserica Sfântului Mormânt se redeschide. În ce condiții mai poate fi vizitată

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim se va redeschide duminică, după ce a stat închisă două luni din cauza pandemiei.

După redeschidere, ”din motive de securitate, dar şi pentru a se evita riscul unei noi răspândiri a COVID-19, numărul vizitatorilor va fi mai întâi limitat la 50 de persoane, iar biserica va fi accesibilă numai celor care nu au de febră sau simptome de infecţie şi care poartă măşti adecvate”, au precizat prelații care gestionează accesul în acest loc sfânt al creştinismului.

”De asemenea, va fi necesară respectarea unei distanţe minime de doi metri între persoane şi evitarea oricărui act de devotament care ar putea include un contact fizic, precum atingerea şi sărutarea pietrelor, icoanelor, veşmintelor şi personalului bisericii”, se precizează în anunţ.

La Zidul Plângerii, unde accesul credincioşilor a fost restrâns considerabil, măsurile au fost relaxate la începutul lunii mai.

Esplanada Moscheilor din Ierusalim, închisă timp de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, se redeschide după Eid al-Fitr, o sărbătoare din acest weekend care marchează sfârşitul Ramadanului, a anunţat marţi Waqf, organizaţia ce administrează lăcaşurile religioase musulmane din Oraşul Sfânt.

Alte știri de interes

Apar tot mai multe informații despre ANTIFA. Experți în securitate, devoalează scopurile ascunse, teroriste

Saghin Cristian

Rusia a reluat bombardamentele în Siria

Mihnea Tudor

Germania ridică avertismentele de călătorie pentru Europa

Gloria Pascu

Proteste în Manhattan. Fiica primarului din New York, arestată

Mihnea Tudor

Capsula Dragon s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Mihnea Tudor

”Uraganul Floyd” pune America sub TEROARE – Violențele se intensifică, Garda Națională mobilizată în zeci de orașe – VIDEO

Gloria Pascu

Trump amenință protestatarii: ”Îi așteaptă cei mai feroci câini și cele mai amenințătoare arme, dacă se apropie de Casă Albă”

Mihnea Tudor

Tulburări în Minneapolis: Reporterul CNN, arestat în timp ce transmitea LIVE – VIDEO

Gloria Pascu

Coronavirus – Cercetătoare din Wuhan: cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »