Bitcoin atinge un nou record istoric, după lansarea unui produs financiar pe Wall Street

Cursul bitcoin a atins miercuri la un nou nivel istoric – 66.273 de dolari – în urma lansării unui produs financiar cu privire la această criptomonedă pe Wall Street – o etapă istorică în democratizarea acesteia, relatează AFP.

Această criptomonedă – care valora mai puţin de un dolar în urmă cu 12 ani – a atins în cursul şedinţei de tranzacţionare, către ora 14.00 GMT (17.00, ora României), 66.273 de dolari – o creştere cu peste 50% în ultima lună şi de peste 450% în ultmul an.

Bitcoin profită de o lună de lansarea primului fond indexat (ETF) legat de cursul său la Bursa din New York, ale cărui tranzacţii au început marţi.

Investitorii speră ca noi fonduri să fe lansate pe piaţa criptomonedelor, prin folosirea acestui nou produs financiar reglementat.

Prima şedinţă de schimb pare că a fost un succes, întrucânt ETF a înregistrat 24,4 milioane de schimburi şi a încheiat în creştere.

”Asta dovedeşte că există un apetit puternnic faţă de o expumere a bitcoin”, comentează un analist de la ThinkMarkets, Fawad Razaqzada, care notează însă că cumpărarea acestui ETF nu reprezintă o investţie directă în bitcoin.

Prin cumpărarea de acţiuni ale acestui nou ETF, investitorii nu mizează în mod direct pe bitcoin.

Banii lor sunt plasaţi în contracte la termen în bitcoin.

Aspectul indirect al acestei plasări este fundamental în ochii autorităţii de reglementare americane a pieţelor, SEC, care a alertat cu regularitate cu prvire la volatilitatea importantă a bitcoin.

Autorităţile de reglementare ezită să se poziţioneze în subiectul criptomonedelor, a căror reţea descentrsalizată este deificil de controlat.

Numeroase nume mari din domeniile tehnologiei şi financiar, la Wall Street, au anunţat, în schimb, noi proiecte cu privire la criptomonede în ultimele 12 luni.

În urmă cu un an, la 21 octombrie 2020, gigantul plăţilor online Paypal dădea startul creşterii cursului prin lansarea unui serviciu de cumpărare, de vânzare şi de plată în această criptomonedă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bitcoinrecord bitcoinvaloare bitcoin
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes