Economie Recomandate

Black Friday 2020 monitorizată de ANAF – tranzacțiile online, sub lupa inspectorilor Antifraudă

Black Friday 2020 monitorizată de ANAF - tranzacțiile online, sub lupa inspectorilor antifraudă
Black Friday 2020 monitorizată de ANAF - tranzacțiile online, sub lupa inspectorilor antifraudă

Black Friday este în acest week-end, iar inspectorii Antifraudã din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vor monitoriza tranzacțiile online de Black Friday, precum și obligațiile fiscale care se vor naște în această perioadă de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vânzări, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã reamintește și firmelor de curierat cã au obligația legalã a verificãrii identitãții reale a vânzãtorilor cu care încheie contracte pentru livrarea mãrfurilor. ANAF mai spune că toate persoanele și firmele care au avut venituri din vânzãri online pot accesa facilitãțile fiscale privind plata obligațiilor bugetare.

Operațiunea Mercur

Conform ANAF, de la începutul operațiunii ”Mercur”, inspectorii ANAF au verificat clienți ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrãri cu plata ”ramburs”, fãrã plata obligațiilor fiscale aferente, atât persoane fizice care au vândut online en-detail produse achiziționate angro, cât și persoane juridice care au achiziționat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate cãtre cumpãrãtori a cãror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor online cu livrare direct cãtre cumpãrãtori.

Astfel, spune ANAF, în perioada 1 septembrie – 06 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifraudã au finalizat verificările la 233 contribuabili care au efectuat comerț electronic, fiind identificate abateri pentru sancționarea cãrora au dispus amenzi și confiscãri în valoare totalã de 608.157 lei. De asemenea, au fost calculate impozite și taxe datorate în valoare totalã de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperãrii creanțelor au fost instituite mãsuri asigurãtorii în valoare totalã de 7,63 milioane lei.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Rareș Bogdan nu-l mai iartă pe Orban: „I s-a umflat capul. Nu cred că trebuie să mai fie președinte al PNL! A eșuat”

Mihnea Tudor

Statistică STS – Mai mult de jumătate dintre cei programaţi la vaccinare anti-COVID în Etapa a ll-a sunt persoane peste 65 de ani

Saghin Cristian

Mihai Voropchievici HOROSCOP rune 18– 24 ianuarie 2021. Mai multe zodii primesc vești bune

Mihnea Tudor

Conglomeratul BIG TECH din SUA își ucide SINGUR dominația în social media

Ionel Lăcătuș

Trei întrebări cruciale rămân fără răspuns despre asediul Capitoliului

Ionel Lăcătuș

În București s-au ocupat toate locurile pentru vaccinarea anti-COVID!

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »