BNR a decis noua RATĂ a dobânzii de politică monetară în România

Consiliul de Administrație (CA) al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, în ședința de joi, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,50% pe an.

CA al BNR a decis joi menținerea ratei dobânzii de politică monetară, cea stabilită la începutul lunii august. Atunci, BNR a decis reducerea ratei de politică monetară de la 1,75% la 1,50%, se arată într-un comunicat al BNR.

Tot joi, CA al BNR a mai hotărât să mențină rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,00 la sută pe an, cât și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 2,00 la sută pe an.

În ședința de joi s-a mai decis reducerea ratei rezervei minime obligatorii pentru pasivele în valută ale instituțiilor de credit la nivelul de 5 la sută de la 6 la sută începând cu perioada de aplicare 24 noiembrie -23 decembrie 2020 și menținerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei la nivelul de 8 la sută.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

banca nationala bnr rata rata dobanzii de politica monetara rata politica monetara sedinta banca nationala
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes