Bode ne atrage atenția să nu ne relaxăm total și să respectăm măsurile de protecție sanitară: MAI va face controale

Bode ne atrage atenția să nu ne relaxăm total și să respectăm măsurile de protecție sanitară: MAI va face controale
Bode ne atrage atenția să nu ne relaxăm total și să respectăm măsurile de protecție sanitară: MAI va face controale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunţă că efectivele MAI vor face în continuare controale în acele zone unde restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus sunt menţinute. 

Bode afirmă că la evenimentele unde locurile vor fi ocupate la capacitate maximă şi la care vor participa numai persoane vaccinate, responsabilitatea aparţine organziatorului, iar la astfel de evenimente se vor face controale prin sondaj. 

„Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară”, afirmă ministrul.

„Autorităţile vor fi atente în continuare la campania de vaccinare şi la numărul de persoane, cazuri noi de îmbolnăviri. Aceşti doi indicatori îi vom avea în permanenţă în atenţie. (…) Una dintre reglementările din Hotărârea de Guvern de ieri vizează cine verifică respectarea măsurilor în continuare şi, mai ales, care sunt obligaţiile celor care organizează evenimente. Unu: Responsabil pentru verificarea respectării măsurilor în continuare este Ministerul Afacerilor Interne respectiv Ministerul Sănătăţii şi am emis un ordin comun care şi a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Doi: Responsabil cu organizarea de evenimente, spre exemplu în restaurante, peste capacitatea stabilită în CNSU, spre exemplu mergem la o capacitate maximă, toţi cei care participă la respectivul eveniment trebuie să fie imunizaţi, organizatorul evenimentului răspunde ca toţi să fie imunizaţi iar autorităţile, în speţă ministerul, efectivele MAI şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au obligaţia să verirfice prin sondaj dacă respectivii participanţi deţin dovada vaccinării în format pe hârtie sau în format electronic”, a afirmat Lucian Bode, sâmbătă, în timpul unei vizite pe şantierul autostrăzii Transilvania. 

Acesta a adresat românilor un îndemn privind respectarea în cotninuare a mpsurilor d eprotecţie sanitară. 

„Aşadar, astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare”, a adăugat ministrul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

controalelucian bodeministru internezone restrictii covid
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes