Bogdan Stanoevici a murit

Trupul lui Bogdan Stanoevici, dus la crematoriu, în ciuda plângerii depuse la Parchet, pentru autopsie
Trupul lui Bogdan Stanoevici, dus la crematoriu, în ciuda plângerii depuse la Parchet, pentru autopsie

Bogdan Stanoevici a murit. Actorul fusese infectat cu noul coronavirus.

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru şi fost manager al Circului Metropolitan, a murit marţi la vârsta de 62 de ani. El se afla internat la Institutul Inimii, unde a fost mutat de la spitalul „Sfântul Pantelimon”, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

A absolvit Institutul de artă teatrală şi cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti. A jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, alături de nume sonore ale scenei româneşti. În primul an de facultate a debutat în film, sub îndrumarea şi atenţia profesorului său, Amza Pelea.

În perioada 1977-1979, a fost prezent în multe producţii cinematografice, de teatru şi de televiziune. A interpretat roluri în 13 lungmetraje, peste 15 filme de televiziune şi în zece spectacole de teatru.

În anul 1989 s-a stabilit în Franţa unde a continuat activitatea în actorie. A revenit în România în anul 2011, cu ocazia premierei filmului „Misiunea directorului de resurse umane”, o producţie israelo-franco-română, în care a interpretat un rol dramatic. Cu această ocazie, îşi anunţă intenţia de a se stabili din nou în România şi de a reveni în viaţa teatrului românesc.

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în martie 2014. A fost candidat la alegerile prezidenţiale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Bogdan Stanoevici a murit bogdan stanoevici deces
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes