Bombă neexplodată, din Al Doilea Război Mondial, descoperită în apele scăzute ale râului italian Po. Mii de persoane evacuate

Valurile de căldură care au cuprins Europa în această vară au adus nu doar temperaturi ridicate record şi câmpuri pârjolite: apele afectate de secetă ale râului Po al Italiei sunt atât de scăzute încât au scos la iveală o bombă scufundată din Al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

Experţii militari au dezamorsat şi au efectuat duminică o explozie controlată a bombei de 450 kg, care a fost descoperită pe 25 iulie, în apropiere de satul nordic Borgo Virgilio, aproape de oraşul Mantua.

”Bomba a fost găsită de pescari pe malul râului Po, din cauza scăderii nivelului apei, ca urmare a  secetei”, a spus colonelul Marco Nasi.

Dezamorsarea bombei nu a fost o sarcină uşoară.

Aproximativ 3.000 de persoane care locuiesc în apropiere au fost evacuate pentru operaţiunea de eliminare, a spus armata.

Circulaţia în spaţiul aerian al zonei a fost oprită, iar navigaţia de-a lungul acelei porţiuni a căii navigabile, precum şi traficul pe o linie de cale ferată şi pe un drum din apropiere au fost oprite la rândul lor.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bomba al doilea razboi mondialbomba italiabomba raul pobomba uriasa
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes