Boris Johnson vrea ieșirea din lockdown în mai. Puburile şi restaurantele vor fi redeschise

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii, ia în calcul o ridicare treptată a izolării impuse în cadrul luptei împotriva epidemiei Covid-19 – începând din mai -, dezvăluie tabloidul Daily Mail, relatează Reuters.

Aceasta ar consta într-o redeschidere a puburilor şi restauratelor – în mai -, iar o reluare în întregime a activităţii hoteliere şi turismului în întreaga ţară ar urma să intervină în iulie.

”Întreprinderile din domeniul timpului liber ar putea să nu revină la o situaţie «global normală» înainte de iulie, în cadrul unei foi de drum după izolare”, scrie Daily Mail.

O uşoară relaxare a restricţiilor ar putea avea loc în aprilie, printr-o redeschidere a marilor hoteluri şi închirieri de vacanţă, potrivit tabloidului.

Johnson nu a luat însăo hotărâre definitivă, scrie ziarul.

Şeful Guvernului, care urmează să-şi prezinte planul cu privire la o ieşire din izolare la 22 februarie, a anunţat că aceasta va fi prudentă, dar ”ireversibilă”.

În Regatul Unit, 15,6 milioane de persoane au fost vaccinate, până în prezent, cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covic-19, care ucis 2,4 milioane de oameni în lume, a dat peste cap viaţa omenirii şi a provocat una dintre cele mai grave crize economice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Boris Johnson boris johnson isolare masuri iesire din izolare anglia lockdown marea britanie
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes