Boxerul Leon Spinks, care l-a doborât pe Muhammad Ali, a murit

Boxerul Leon Spinks, care l-a doborât pe Muhammad Ali, a murit
Boxerul Leon Spinks, care l-a doborât pe Muhammad Ali, a murit

Leon Spinks, care a șocat lumea boxului cu înfrângerea lui Muhammad Ali din 1978 pentru a câștiga campionatul greilor, a murit vineri în Henderson, Nevada, la 67 de ani.

Moartea sa a fost anunțată de grupul de relații publice Firm PR. În ultimii ani, Spinks s-a luptat cu cancerul de prostată și alte forme de cancer.

În noaptea în care l-a răsturnat pe Ali, Spinks a fost însăși definiția unui anunțat looser, dar care a știut să iasă învingător. El a fost nerecomandat și până la acea luptă nu s-a luptat decât de șapte ori profesional. Nicio dată nu depășise 10 runde. Spinks a fost o astfel de “longshot” că cele mai multe cărți de sport au refuzat să ia chiar și pariuri pe lupta.

Dar la 24 de ani, Spinks era tânăr și flămând. Ali, la 36 de ani, a trecut de vârful carierei sale.

VIDEO

S-au încăierat pentru 15 runde de pedepsire în fața unei mulțimi de 5.300 în Pavilionul de la Las Vegas Hilton. Ali, cântărind 224 pounds, a folosit o strategie de tip “frânghie”  concepută pentru a obosi adversarul său. Spinks, la 197 pounds, a fost mai energic și a luat un avantaj devreme cu lovitură după lovitură în fața lui Ali.

„Tatăl meu se dusese și le spusese oamenilor că nu voi fi niciodată nimic”, a spus Spinks. “M-a durut. Nu l-am uitat niciodată. M-am hotărât că voi fi cineva în lumea asta. Că, indiferent de prețul pe care trebuia să-l plătesc, aveam să reușesc la ceva”.

La sfârșitul nopții, Ali era învinețit și însângerat. Judecătorii i-au acordat lui Spinks o victorie prin decizie divizată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

boxerul leon spinksleon spinksleon spinks a muritleon spinks muhammad ali
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes