Browser-ul Opera integrează ChatGPT

Opera calcă pe urmele browser-ului Edge şi integrează funcţii de AI generativ cu ajutorul ChatGPT, adăugând şi un instrument pentru generarea imaginilor.

La puţin timp timp după ce Microsoft a integrat un chatbot în browser-ul Edge, acelaşi lucru se întâmplă acum cu browser-ul Opera şi alternativa acestuia pentru gaming, Opera GX.

Utilizatorii vor putea interacţiona cu ChatGPT atât prin întrebări şi comenzi scrise, cât şi prin intermediul textului selectat în paginile web, pentru care pot cere mai multe explicaţii AI-ului.

Acelaşi chatbot poate realiza rezumate ale articolelor din paginile web şi compune mesaje pentru reţelele sociale sau e-mail-uri.

La fel ca Edge, funcţiile de AI sunt disponibile într-o bară laterală, însă, cel puţin la început, acestea nu sunt active în mod implicit, ci trebuie activate manual din pagina de configurare a browser-ului.

În afară de ChatGPT, care generează deocamdată doar text, Opera a integrat şi ChatSonic, un model text-to-image, care poate crea imagini pe baza unor scurte descrieri.

Opera, care este în prezent deţinut de un consorţiu chinez, spune că va adăuga şi alte funcţii de AI, care vor fi operate de un model lingvistic propriu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

brwoser edge chatgpt inteligenta artificiala opera cu chatgpt
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes