Social

Bucată dintr-un sarcofag din epoca romană, găsită în locuinţa unui constănţean

O bucată dintr-un sarcofag din epoca romană a fost găsită în locuinţa unui constănţean. Specialiştii stabilind că bunul respectiv este evaluat la 2.500 de euro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, vineri, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional al I. P. J. Constanţa au confiscat de la domiciliul unui bărbat din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional.

„În fapt, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă romană, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanţa, ulterior fiind folosită ca material de construcţie la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian)”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Sursa citată menţionează că bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa ca aparţinând epocii romane (sec. al II/III-lea) şi evaluat la aproximativ 2.500 de euro.

Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural şi tăinuire.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Turcan aruncă bomba: Există salarii unde sporurile merg până la 85%

Daniela Arnăutu

ANSVSA dă o veste alarmantă: Avem 443 de focare de pestă porcină

Daniela Arnăutu

Minerii din Valea Jiului îşi primesc miercuri salariile restante: Suma totală este de 9 milioane lei

Daniela Arnăutu

Hunedoara: Minerii blocaţi în subteran ies la suprafaţă

Mihnea Tudor

Ministerul Mediului, despre agresarea puilor de urs: Bărbații care i-au aruncat în zăpadă sunt lucrători silvici în Harghita și riscă închisoare sau amendă

Daniela Arnăutu

Imagini revoltătoare, cu câțiva bărbați care scot, brutal, din bârlog, patru pui de urs, și îi aruncă în zăpadă – FOTO

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »