Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment de gaming din România, începe sâmbătă – Odoamne, cel mai titrat jucător român de esports, vine să îşi întâlnească fanii la Palatul Parlamentului

Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment de gaming din România, începe sâmbătă - Odoamne, cel mai titrat jucător român de esports, vine să îşi întâlnească fanii la Palatul Parlamentului / Facebook
Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment de gaming din România, începe sâmbătă - Odoamne, cel mai titrat jucător român de esports, vine să îşi întâlnească fanii la Palatul Parlamentului / Facebook

Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment de gaming din România, începe sâmbătă şi timp de 9 zile, pasionaţii de jocuri video vor putea participa, atât online cât şi offline, la competiţii, lansări de jocuri şi gadget-uri, şi îşi vor întâlni youtuberii de gaming şi jucătorii pro de esports preferaţi. De asemenea, elevi din mai multe licee vor ajunge în studiouri de gaming unde vor fi introduşi în arta dezvoltării de jocuri, anunţă oragnizatorii.

“Odoamne, cel mai titrat jucător român pro de esports, vine să îşi întâlnească fanii în cadrul evenimentului central de la Palatul Parlamentului, de pe 12 şi 13 noiembrie. Este pentru primă oară în mulţi ani când Odoamne participă la un astfel de eveniment. Nu esteînsăsingurasurprizăpe care am pregătit-o. Săptămâna viitoare vom anunţa încă câteva care vor uimi publicul, şi nu doar pe cel de gaming. De asemenea, suntem onoraţi ca în acest Gaming Week, care la noi ţine 9 zile, găzduim şi Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti care a pregătit un mega turneu. Bucharest Gaming Week îşi deschide porţile, chiar şi online, la doar o zi după ce Romanian Game Developers Association a anunţat rezultatele studiului naţional care confirmă că în România se joacă tot la fel de multe femei precum bărbaţi iar numărul amatorilor de video games cu vârste de peste 15 ani este de aproape 8 milioane. Dacă luăm în considerare şi copiii între 5 şi 15 ani atunci, sunt convins, avem 10 milioane de jucători în ţara noastră”, spune Tudor Dăescu, Preşedintele Gaming Week.

Bucharest Gaming Week Online (5-6 noiembrie)

Primul weekend este dedicat evenimentului #BGW2022 online. Pe scena virtuală, gamerii se vor putea întâlni cu cei mai populari streameri din Good Gaming League, liga care de mai bine de doi ani face bine prin gaming. Antonia, JaxiTV, Mădălin, IceManLucky şi Gannicus vor organiza turnee de Minecraft, FIFA23, Counter-Strike: Global Offensive, iar câştigătorii vor fi răsplătiţi cu bilete la evenimentul central de la Palatul Parlamentului din 12 şi 13 noimebrie. Evenimentul online poate fi urmărit pe www.bucharestgamingweek.ro.

Mega LAN Party (8 noiembrie)

Săptămâna continuă cu cel mai mare LAN party de anul acesta. Competiţia organizată la Mega Mall,â va transforma marţi, 8 noiembrie, etajul al 2-lea al complexului comercial într-o arenă de jocuri video, cu premii oferite celor mai buni dintre participanţi.

Turneele de Counter-Strike: Global Offensive şi League of Legends vor fi găzduite de streamerii JaxiTV, imoGen şi Ketaminol, care vor sta alături de gameri pe tot parcursul evenimentului. Cei care doresc să participe la LAN Party se pot înscrie pe site-ul www.bucharestgamingweek.ro.

Workshop-uri pentru liceenii pasionaţi de jocuri

Tot în cadrul Bucharest Gaming Week, elevii liceelor Mihai Viteazul şi Tudor Vianu vor vizita unele din cele cele mai importante studiouri de dezvoltare de jocuri din România: Amber şi Gameloft.

Tinerii pasionaţi de informatică vor învăţa de la specialiştii studiourilor despre avantajele creative şi profesionale de a lucra în industria de gaming, care sunt provocările, care este drumul de la idee si concept până la produsul final în crearea unui joc video, care este dinamica lucrului în echipă, cum funcţionează un studio de gaming şi multe alte lucruri interesante care îi vor ajuta pe elevi să înţeleagă mediul de lucru dintr-o astfel de companie.

Turneu de CS:GO pentru studenţii din Bucureşti

Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti a pregătit un super-turneu de Counter-Strike: Global Offensive pentru toţi studenţii.

Etapele preliminare ale competiţiei se vor disputa în cadrul facultăţii, urmând ca marea finală să aibă loc pe scena Bucharest Gaming Week, în ziua de sâmbătă 12 noiembrie, de la ora 17:30.

Săptămâna culminează cu evenimentul central de la Palatul Parlamentului, în weekend-ul 12-13 noiembrie. Gamerii se vor întâlni cu cei mai populari creatori de conţinut, vor lua parte la competiţii şi turnee cu premii, vor (re)descoperi jocuri retro &vor testa jocuri noi, simulatoare auto, VR.

Programul final de la evenimentul central va fi anunţat săptămâna viitoare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Bucharest Gaming Week
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes