Buget 2022 – Clotilde Armand anunță că este afectată întreaga activitate a Primăriei 1, în urma votului de marți

Buget 2022 - Clotilde Armand anunță că este afectată întreaga activitate a Primăriei 1, în urma votului de marți. Sursa foto: Primaria 1
Buget 2022 - Clotilde Armand anunță că este afectată întreaga activitate a Primăriei 1, în urma votului de marți. Sursa foto: Primaria 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, acuză, marţi, PNL şi PSD că au refuzat să voteze bugetul pentru 2022 şi ”au lăsat astăzi fără ajutor şi fără hrană 800 de refugiaţi din Ucraina”. De asemenea, primarul afirmă că întreaga activitate a instituţiei este afectată şi sunt în pericol mai multe ajutoare.

”PNL şi PSD Sector 1 au lăsat astăzi fără ajutor şi fără hrană 800 de refugiaţi din Ucraina care sunt găzduiţi de către Primăria Sectorului 1. Consilierii social-democraţi şi liberali au părăsit sala de consiliu atunci când trebuiau să voteze proiectul de buget pe anul 2022”, a scris, marţi, pe Facebook, Clotilde Armand.

Aceasta anunţă că a propus alocarea a 2 milioane de lei fondului de rezervă bugetară, pentru finanţarea cheltuielilor de cazare, materiale igienico-sanitare, hrana, îngrijirea medicală a refugiaţilor din Ucraina.

”Pentru că nu au votat bugetul, banii aprobaţi din fondul de rezervă nu pot fi folosiţi. Practic, consilierii PNL& PSD au refuzat ajutorarea refugiaţilor”, a mai scris Clotilde Armand, precizând că doar din fondul de rezervă se pot face aceste plăţi.

Armand afirmă că, în 11 februarie, au fost sistate plăţile făcute de la bugetul de stat către Sectorul 1.

”Motivul: a fost depăşit termenul de 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României. Este afectată întreaga activitate a administraţiei publice locale şi sunt puse în pericol plata mai multor ajutoare sociale, cum ar fi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoţitorilor acestor persoane”, afirmă primarul.

Ea anunţă că sunt sistate sumele primite de la bugetul de stat pentru cheltuielile cu învăţământul, banii de funcţionare pentru grădiniţe, şcoli şi licee şi fondurile pentru bursele şcolare.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru miercuri, 2 martie 2022, o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1. Singurul proiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea bugetului general centralizat al Sectorului 1. Este a șasea oară când consilierii locali sunt convocați pentru a dezbate și aproba acest proiect.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

buget 2022buget primarie 1clotilde armandprimarie sector 1
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes