Bugetul României a intrat pe deficit, investițiile sunt reduse la minim istoric

Bugetul general consolidat al României a intrat pe deficit (veniturile sunt mai mici decât cheltuielile) la finele lunii mai a acestui an, după patru luni în care Ministerul Finanțelor Publice a înregistrat excedent lună de lună.

stfel, la 31 mai 2017, bugetul a fost încheiat cu un minus de 2,17 miliarde de lei, adică 0,27% din PIB. Deficitul raportat de Ministerul Finanţelor Publice la finele lunii mai 2017 este de aproape trei ori mai mare decât cel raportat la 31 mai 2016 când la Palatul Victoria se afla Cabinetul condus de dacian Cioloş.

În perioada ianuarie-mai 2016, deficitul era de doar 800 milioane de lei, ceea ce reprezenta 0,1% din PIB.

Venituri în scădere din TVA şi accize

Veniturile bugetului general consolidat au crescut, în termeni nominali, cu 7,9%, iar cheltuielile s-au majorat cu 9,4%. Veniturile din TVA au scăzut cu 5%, iar cele din accize cu 9,4%. Cheltuielile de personal au crescut cu 19,1%, iar cheltuielile cu asistenţa socială cu 10,1%. […] …

Articolul pe larg »»» : Bugetul României a intrat pe deficit. Încasările din TVA și accize, în scădere accentuată, cheltuielile cresc semnificativ, în timp ce investițiile sunt reduse la minim istoric

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes