Câinii pot detecta coronavirusul COVID-19

Cercetările de până acum arată că mirosul infecţiei cu malarie poate fi depistat de câini cu un nivel de acurataţe „mai ridicat decât standardele pentru diagnosticare ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)”, susține directorul departamentului de control al bolilor de la Universitatea Durham şi London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), prof. James Logan, potrivit BBC.

În Marea Britanie, o organizaţie de caritate, „Medical Detection Dogs”, a dresat deja mai mulţi câini pentru a depista malaria, cancerul şi boala Parkinson. În aceste zile, organizaţia va desfăşura studii, alături de LSHTM, legate de pandemia de Covid-19. Claire Guest, directorul acestei organizaţii, a precizat că trebuie identificat modul cel mai sigur pentru a „prinde mirosul virusului de la pacienţii infectaţi”. ”În principiu, suntem siguri că noul coronavirus poate fi detectat de câini”, a declarat el pentru surse citată.

Depistarea ar fi rapidă, eficientă şi non-invazivă, astfel că ne-am asigura că resursele Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) ar fi folosite doar dacă este absolut necesar”, a mai adăugat Guest.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

caini miros covidcoronaviruscovid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes