Călătorie de poveste de la Portul Bicaz spre mândra Bucovină

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, ”ROventura” ne invită să facem o călătorie unică, pornind de pe luciul de apă azuriu al Bicazului, până pe crestele împodobite de toamnă ale Obcinelor Bucovinei. Rugăciunea de la Schitul Corlățeni de pe Rarău, vizita la moș Vladimir, din Pojorâta, și mai apoi experiența fabuloasă de pe deal, de La Saivan, ne ajută să descoperim o altă lume.

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne poartă pașii, pentru început, prin Portul Bicaz, considerat a fi cel în care au fost puse bazele școlii hidroenergeticii românești, care a zidit colosul de la poalele Ceahlăului. Astăzi, Izvorul Muntelui – Bicaz e un loc magic, situat, nu întâmplător, chiar în inima județului Neamț. Una dintre perlele turistice ale Moldovei, lacul acesta își dezvăluie frumusețile pentru o sumedenie de români, indiferent cu ce ocazie ajung la bordul vaporașului.

Acestui periplu de poveste îi precede o călătorie pe Valea Bistriței, până la Chiril, de unde ne-aventurăm pe TransRarău și trecem munții spre Nord, până în dulcea Bucovină. Schitul Corlățeni, o primă oprire, care oferă o stare de bine care copleșește, pur și simplu. Îl întâlnim aici pe Moș Vladimir al Bucovinei, un om unic, ce poartă-n spate o moștenire cât o comoară, dar care, pentru mulți, ar fi o povară.

Binecuvântați parcă de moș Vladimir, îi însoțim pe roventurieni într-un alt loc de basm din mândra Bucovină: La Saivan, în vârf de deal, pe plaiuri de baladă. Raiul pe Pământ, La Saivan, acest colțișor de poveste din Țara Fagilor te copleșește. Bucătăria bucovineană autentică nu mai are niciun secret pentru mama Lili, așa cum îi spun oaspeții, gazdei, care face din fiecare farfurie… o poezie!

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

obcinele bucovineiportul bicazroventura
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes