Camelia Smicală își va recupera cei doi copii de la autoritățile finlandeze

Camelia Smicală își va primi cei doi copii înapoi, anunțul fiind făcut chiar de medicul român, zilele trecute. Într-o declarație surpriză, Camelia Smicală a spus că reprezentanți ai serviciilor sociale finlandeze au vizitat-o și „au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă”.

„Avem vești bune: socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat”, a scris ea pe facebook.

Internauții, fani ai medicului român stabilit în Finlanda, au reactionat cu sutele, peste 1100 de comentarii fiind adăugate la postarea dr. Smicală, fost medic ATI la Piatra Neamț:

”Mulțumesc lui Dumnezeu pentru această veste bună! Mă bucur din suflet pentru toată familia, și aștept fotografii cu copii înapoi acasă, la locul lor! Iată că ați primit răsplată luptei îndârjite, a mamei împreună cu copii săi, față de o nedreptate strigătoare la cer! Încă o dată, sincere felicitări și cele mai alese gânduri!

”Am citit si mi-a tresarit inima de bucurie , Dumnezeu sa va binecuvanteze pe dvs si copiii dvs.”

”O veste minunată !
Chiar mă întreb ce s-a întâmplat de sunt atât de amabili și prietenoși?”

”Să dea Domnul să fie amabili până la capăt și să repare nedreptatea care vi s-a făcut. Așteptăm vești bune în continuare.”

”Cred că ei știu ceva mai mult și încearcă să dreagă busuiocul. Încearcă să scape de pușcărie responsabilii.”

Aceste sunt câteva din mesajele primite.

După două zile, dr. Smicală a postat o fotografie în care apare alături de soț și de băiatul său, Mihai:

”Salutări tuturor din partea lui Mihail!Vă iubim pe toți ❤️❤️❤️

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț a amenințat că pleacă de-acasă împreună cu cei doi copii,  Maria și Mihai (cetățenie română și finlandeză), în urma abuzurilor soțului său finlandez, dar acesat a anunțat autoritățile, care au descins în forță și i-au luat copiii. De-atunci, au existat numeroase demersuri, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental pentru rezolvarea situației, dar fără succes.

În acești cinci ani, copiii au fost ținuți separați unul de celălalt, chiar dacă și-au exprimat dorința de a se întoarce la mamă. În țară, au existat numeroase proteste împotriva autorităților finlandeze, pentru a se obține returnarea copiilor la mama lor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

camelia smicalacopii smicalamedic camelia smicala
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes