Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care a fost eliminată dobânda la dobândă pe perioada amânării ratelor

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 168/2020 pentru completarea unui alt act normativ al Executivului, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Astfel, conform unui amendament admis din raport favorabil al comisiei juridice al senatorului PSD Daniel Zamfir pe perioada amânării ratelor nu se capitalizează dobânda.

„Dobânda datorată de debitori precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”, arată amendamentul la proiect al senatorului PSD Daniel Zamfir.

Potrivit OUG, „pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în format letric sau prin poşta electronică, la datele de contact precizate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanţă oferit de creditor, cel mai târziu până la 15 iunie 2020”.

Senatul a adoptat pe 21 octombrie proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, Camera Deputaţilor l-a adoptat decizional şi astfel legea merge la promulgare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

capitalizare dobandadobanda la dobandafara dobanda la dobanda
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes