Camera Deputaţilor a votat încuviinţarea cererii DNA privind efectuarea unei percheziţii informatice în cazul lui Daniel Tudorache

Camera Deputaţilor a votat, luni, cu 243 de voturi pentru şi 10 împotrivă încuviinţarea cererii DNA privind efectuarea unei percheziţii informatice în cazul lui Daniel Tudorache. Deputatul PSD a declarat, în plen, că nu are nimic de ascuns şi vrea să se voteze în favoarea percheziţiei. Votul în plen a fost secret, cu bile.

Deputatul a arătat că într-adevăr, percheziţia a fost efectuată acum doi ani de zile şi procurorii DNA au avut la dispoziţie 30 de zile să ceară acordul Parlamentului.

”Nu au făcut-o. De ce au aşteptat doi ani de zile? Vă cer să fiţi de acord sau să încuviinţaţi percheziţia telefonului. Nu am nimic de ascuns şi vreau să votaţi să percheziţioneze telefonul. E adevărat, sunt multe întrebări care se pun. De ce au aşteptat doi ani de zile? Poate că acum e momentul, e un moment prielnic să se facă circ. Puteau să o facă în primele 30 de zile şi nu aveau nevoie de votul dumneavoastră. Deci, vă rog frumos să votaţi”, a spus în plen, Tudorache.

PSD şi PNL au anunţat că votează în favoarea cererii DNA. 

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a criticat ”politizarea unui astfel de demers, în condiţiile în care însuşi celui căruia îi este ridicată imunitatea în vederea percheziţiei a cerut tuturor colegilor, deci şi celor din PSD, să voteze pentru încuviinţarea acestei percheziţii informatice”.

”Nu văd ce rol are Clotilde Armand, ce rol are USR cu plângerile lor. Nu-mi dau seama ce se întâmplă de trebuie neapărat să-mi aduci aminte de prostiile pe care le faceţi. Dar dacă tot aţi amintit de Clotilde Armand, daţi-mi voie să vă reamintesc faptul că doamna în cauză are şi domnia sa nişte plângeri, nişte dosare în derulare, unul pentru că a furat voturi şi a câştigat fraudulos Primăria Sectorului 1. Are are un dosar în urma unei decizii a ANI care a găsit-o în conflict de interese şi a încasat ilegal nişte mii de euro pe lună din fonduri europene şi n-avea voie să o facă”, a mai spus Simonis. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

tudorache dnatudoreache
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes