Parlament, președinție Recomandate

Florin Cîţu: Mă contestă slugile lui Liviu Dragnea. Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, unde se află la solicitarea PSD, pentru a da explicaţii în legătură cu bugetul de stat pentru acest an, că este contestat de slugile lui Liviu Dragnea, nominalizându-i pe Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Paul Stănescu. ”Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor”, a afirmat el.

UPDATE – ”De fiecare dată când sunt invitat în Parlament şi este respectată procedura, vin şi răspund. În acelaşi timp românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea grupului PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că premierul rezistă. Să vedem cine mă contestă pe mine, conducerea PSD – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Toţi, slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, rămân şi au fost slugile celor doi. Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cel care a scos zeci de mii de români în stradă, cel care tremura când s-a dus preşedintele şi nu l-a ascultat, l-a ascultat pe Liviu Dragnea. A făcut un lucru inedit în politică – a fost dat jos din Guvern de propriul partid şi s-a ţinut de scaun şi a vrut să rămână acolo, împotriva propriului partid. Iar PSD s-a obişnuit cu asta şi a urmat premierul Mihai Tudose care îşi lua banii în plic. Marii gânditori economici Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, ei îşi permit să vină cu amendamente la bugetul României, care însumate fac 6% din PIB. Propun să nu mai plătim la CE contribuţia. De acolo vor să ia ei banii, de la controbuţia la CE. Nu voi permite PSD să interfereze. În acelaşi timp, anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul buget după 30 de ani recunosc acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de agenţiile internaţionale. Un buget al investiţiilor şi aceiaşi oameni ne spuneau că vom distruge România, anul trecut. Ei bine, nu, v-am demonstrat cum se face economie. Văd că vă place să decupaţi”, a afirmat Cîţu.

Preşedintele Camerei Ludovic Orban a făcut apel la sală să nu întrerupă vorbitorul.
”Lăsaţi această circotecă ieftină!”, a afirmat el.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Proiectul bugetului de stat pe 2021 urmează să fie depus marţi la Parlament pentru a se stabili calendarul dezbaterilor.

Premierul Florin Cîţu a afirmat luni dimineaţă că Partidul Social Democrat vrea să scoată România din Uniunea Europeană deoarece amendamentele depuse de social-democraţi la buget au ca sursă de finanţare zona din care ţara noastră plăteşte contribuţia la UE. El a menţionat că amendamentele PSD au un impact bugetar de 600% din PIB.

“Am primit lista amendamentelor cele care au fost făcute publice de cei de la PSD, impactul bugetar este de aproape 6 la sută din PIB. Deci asta înseamnă să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din Uniunea Europeană pentru că sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul Finanţelor acţiuni generale plătim contribuţia la UE. De acolo vrea PSD să ia banii, să ne lase fără contribuţie la Uniunea Europeană ca să ne scoată din Uniunea Europeană. Astea sunt amendamentele PSD”, a declarat luni, Florin Cîţu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că partidul va depune moţiune de cenzură în situaţia în care amendamentele depuse de social-democraţi la legea bugetului de stat nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament. El a catalogat proiectul de buget propus de Guvern drept „o tâmpenie”.

„Nu poţi să ai creştere economică când ai austeritate şi tai tot. Noi venim cu aceste amendamente poate în ultima clipă acest guvern îşi dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, a afimat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Horoscop RUNE cu Mihai Voropchievici pentru săptămâna 1 – 7 martie 2021

Mihnea Tudor

Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul este aproape finalizată. Opțional, se poate munci până la 70 de ani

Mihnea Tudor

Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare. Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră

Mihnea Tudor

Minunea de la București. Lovitură istorică pentru mafie! Mesajul lui Mihai Goțiu pentru Emil Boc

Mircea Furdu

Consiliul General a votat suspendarea PUZ-urilor de sector

Mircea Furdu

Liber la înscrieri! USR-PLUS Bucureşti caută candidați pentru Consiliul de Administraţie al Termoenergetica Bucureşti S.A.

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »