Sanatate

Camion frigorific pe stadion, folosit ca morgă, la Timișoara. Număr mare de decese, pacienți cu COVID-19

Numărul prea mare de morți de covid-19 din Timișoara a făcut ca medicii să caute soluții alternative pentru o morgă. Astfel, Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara şi Spitalul CFR din Timişoara au încheiat un contract cu o firmă de pompe funebre, care a dus pe Stadionul CFR un camion frigorific unde pot fi puse trupurile pacienţilor care au decedat în urma infecţiei cu coronavirus. Aceasta, în condițiile în care morgile celor două unităţi medicale nu mai fac faţă numărului mare de decese, iar unele familii, aflate în izolare sau în carantină, nu își pot ridica ruda decedată imediat.

Camionul care a fost pus la dispoziţia celor două spitale se află în zona Stadionului CFR din Timişoara, acolo unde este şi spitalul militar de campanie. Medicii spun că au fost nevoiţi să recurgă la această soluţie deoarece nu mai au loc în morgile spitalelor.

”Serviciul de Morgă al spitalului nostru este foarte redus ca şi capacitate. Avem două locuri pentru pacienţii Covid şi maxim 2-3 locuri pentru pacienţii non-Covid. Ţinând cont de faptul că trebuie să respectăm şi aici anumite circuite, ţinând cont că în ultimele zile am avut un număr crescut de decese, am luat decizia să avem un serviciu civilizat, să facem acest contract cu o firmă de pompe funebre tocmai pentru a oferi un serviciu decent şi ecumenic. Am avut 10 decese în doar două zile. Am avut cazuri şi avem cazuri în care membrii familiei sunt în izolare la domiciliu şi atunci trebuie să avem grijă de aceste corpuri până rudele ies din izolare şi pot face serviciul mortuar”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, potrivit News.ro.

Zona în care a fost parcat camionul frigorific, unde rudele pacienţilor decedaţi sunt chemate pentru identificare, este în permanenţă păzită, iar accesul este restricţionat. Firma de pompe funebre se ocupă atât de transportul, cât şi de depozitarea trupurilor în containerul frigo, iar contractul acoperă cheltuielile pentru 150 de posibili pacienţi decedaţi, infectaţi cu noul coronavirus.

În Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistate 329 de noi cazuri de COVID-19 și au fost înregistrate 13 decese. De la debutul pandemiei de coronavirus, în Timiş au fost 338 de decese.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Momente GRELE pentru Toni Grecu (Divertis): În stare gravă la ATI, cu Covid-19

Mihnea Tudor

Gheorghiţă, despre decesele din Norvegia: Nu există vreun semnal că ar exista cauzalitate între vaccinare și instalarea acestor decese

Daniela Arnăutu

Raed Arafat a dezvăluit câte luni vom avea imunitate după vaccin. La vară, fără condiţionări de carantinare

Mihnea Tudor

Medicul Gheorghiță: Recipisa pentru confirmarea programării nu este obligatorie la vaccinare

Gloria Pascu

Decizie: Iată cum pot ieși din carantină după 10 zile, în loc de 14, contacții direcți ai bolnavilor COVID-19

Daniela Arnăutu

Zeci de persoane au aşteptat la rând pentru a se vaccina împotriva COVID-19 la Institutul „Marius Nasta”

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »