Camion plin cu butelii de butan, răsturnat în Satu Mare. Zeci de butelii au explodat, vehiculul a luat foc, iar incendiul s-a extins la o casă și a spart o ţeavă de gaz

Un camion plin cu butelii de butan s-a răsturnat, marţi, în judeţul Satu Mare şi apoi a luat foc, iar incendiul s-a extins la o casă. Vehiculul a lovit o ţeavă de gaz, iar n14 butelii dintre cele 20 au explodat. Şoferul a reuşit să iasă la timp din vehicul, dar a fost rănit, fiind transportat la spital. 

UPDATE: ISU Satu Mare a precizat că intervenţia s-a finalizat.

”La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la întreaga autoutilitară cu posibilitatea producerii unei explozii, dat fiind faptul că aceasta era încărcată cu aproximativ 20 de butelii cu gaz butan.

Totodată incendiul se manifesta şi la casa de locuit, aflată în imediata apropiere, existând posibilitatea de extindere la întreaga locuinţă şi la casa aflată în vecinătate”, a precizat ISU Satu Mare.

Pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului,  concomitent cu oprirea propagării acestuia la întreaga locuinţă şi la casa aflată în vecinătate.

”În urma intervenţiei, forţele militare au lichidat incendiul, salvând casa din vecinătate şi aproximativ 70 la sută din casa avariată de la flăcările autoutilitarei. În urma incendiului au explodat 14 butelii, a ars în totalitate autoutilitara şi s-a distrus învelitoarea de tablă pe o suprafaţă de aproximativ 100 m pătraţi, geamurile şi pereţii unei camere din incinta locuinţei”, a mai precizat sursa citată.

Şoferul, cu vârsta aproximativă de 30 ani, a fost transportat în stare conştientă la spital de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului fiind scânteie mecanică

UPDATE: Pompierii din Satu Mare au precizat că vehiculul a lovit o ţeavă de gaz. 

”S-a luat legătura cu operatorul de gaz si se deplasează la locul interventiei pentru închiderea/oprirea alimentarii cu gaz de pe magistrală”, a transmis ISU Satu Mare. 

De asemenea, incendiul care a cuprins camionul s-a extins la o casă, dar deocamdată nu există victime. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Pompierii din Satu Mare intervin, marţi, la un accident urmat de incendiu, produs în localitate Pişcolt.

”Autocamionul era încărcat cu butelii de butan”, au precizat pompierii.

Aceştia au menţionat că şoferul s-a autoevacut, intervenţia fiind în dinamică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

butelii cu butan camion cu butelii camion rasturnat satu mare
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes