Campanie națională pentru informarea pacienților COVID-19 cu privire la donarea de plasmă convalescentă

Campanie națională pentru informarea pacienților COVID-19 cu privire la donarea de plasmă convalescentă
Campanie națională pentru informarea pacienților COVID-19 cu privire la donarea de plasmă convalescentă

Colecatrea de plasmă convalescewntă, folosită în tratamentul îmăpotriva Covid-19, captă de astăzi un nou avânt. Având în vedere importanța acestei acțiuni pentru sănătatea românilor, mai multe firme private au luat inițiativa de a o susține financiar.

Începând de azi, Institutul Național de Hematologie Transfuzională declanșează o campanie națională pentru informarea pacienților COVID-19 cu privire la donarea de plasmă convalescentă”, anunță Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution, firma care a donat 18 aparate de plasmafereză, folosite pentru colectarea de plasmă cu anticorpi.

”Alături de noi (Besmax Pharma Distribution – n.r.), care ne-am oferit sprijinul sponsorizând realizarea materialelor de campanie (afișe, tricouri, pliante) au venit și alte companii private, care vor susține financiar acest efort.
De asemenea, în zilele următoare, vom anunța numele unor mari companii private, care au decis să finanțeze achiziționarea de echipamente și consumabile de plasmafereză, pentru a fi donate centrelor de transfuzie, care nu au astfel de dotări în prezent”, mai anunță Hozoc.

Campanie pentru informarea pacienților COVID-19 cu privire la donarea de plasmă convalescentă

Importanța plasmei convalescentă este reliefată de multe studii internaționale, care concluzionează că rata mortalității în rândul pacienților grav bolnavi, infectați cu SARS-COV-2, se reduce semnificativ. Acum în România, mai multe firme private vor face acest efort de informare, astfel încât tot mai mulți foști pacienți, deci vindecați, să doneze plasmă pentru a salva viețile celor mai puternic afectați.

Sper că astfel vom reuși să colectăm mai multă plasmă convalescentă, pentru tratamentul pacienților cu forme severe de COVID-19”, își încheie anunțul Florin Hozoc, CEO BPHD.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

besmax pharma campanie informare donare plasma donare plasma anticorpi donare plasma convalescenta florin hozoc plasma salveaza vieti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes