Lifestyle Magazin

Canabisul elimină complet cancerul pancreatic – concluzia unei universități celebre în lume

Canabisul elimină complet cancerul pancreatic - concluzia unei universități celebre în lume
Canabisul elimină complet cancerul pancreatic - concluzia unei universități celebre în lume

Oamenii de știință ai Institutului Dana Farber a căror misiune este studierea cancerului la Universitatea Harvard au reușit să elimine complet tumorile maligne la șobolani cu cancer de pancreas datorită unui extract de canabis.

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai mortale forme de cancer care există și are o speranță de viață de 5 ani la doar 9% din populație. Aceasta a fost concluzia cercetătorilor care tocmai au publicat rezultatul în Frontierele Oncologiei.

Cercetătorii au testat efectele flavonoidelor, un compus derivat din canabis, asupra celulelor canceroase pancreatice la șoareci. „Speram că va prezenta o anumită inhibiție a creșterii tumorii, dar a fost surprinzător faptul că a inhibat evoluția tumorii și în alte părți ale corpului. A trebuit să efectuăm unele măsurători suplimentare pentru a vedea dacă acest lucru este cu adevărat real”, a declarat cercetătorul Dr. Wilfred Ngwa.

Cea mai mare surpriză a cercetătorilor a fost că cercetarea a depășit radioterapia tradițională. Echipa investighează acum dacă până în 2020 tratamentul ar putea fi testat pe om. Nu este prima dată când flavonoidele sunt considerate extrem de eficiente pentru tratamentele terapeutice. Cu doar câteva săptămâni în urmă am anunțat vestea că un compus similar poate fi de până la 30 de ori mai eficient decât aspirina obișnuită.

Flavonoidele sunt compuși care sunt practic în toate plantele, fructele și legumele, deoarece acestea sunt cele care le dau culoare. Este deja cunoscut faptul că canabinoizii pot trata efectele secundare ale terapiilor cu radiații și chimioterapia. Există multiple mărturii în care oamenii susțin că și-au redus sau chiar au anihilat tumorile de cancer folosind tratamente cu canabinoide.

În această privință, cercetătorii de la Harvard au spus că cercetările arată că uneori consumul funcționează și alteori nu. „Planta pe care o investigăm noi în Boston poate fi foarte diferită de cea investigată în California”, spune Wilfred Ngwa.

Noutatea acestei cercetări constă în a cunoaște administrarea flavonoidelor derivate din canabis și relația lor direct cu distrugerea celulelor și metastazelor. În plus, această constatare s-ar putea traduce într-o creștere a speranței de viață a acestui tip de pacienți, deoarece cancerul pancreatic este adesea diagnosticat în stadii avansate și se pare că, cu acest tip de abordare flavonoidă a canabisului, aceste celule canceroase ar putea fi distruse.

„Dacă se ajunge la un succes clinic, acest lucru va avea un impact major asupra tratamentului cancerului de pancreas”, a concluzionat cercetătorul.

Alte știri de interes

Câinii pot detecta coronavirusul COVID-19

Mihnea Tudor

Cât de utilă e ordonanța care blochează bătrânii în casă? NC Munteanu, despre ”MOȘOTÂRCI ȘI BOȘOTÂRCE”

Mihnea Tudor

Vulpița în serial la Antena 1 – cât mai durează? Ce spun membrii CNA

Mihnea Tudor

Shakira și J. Lo | Show total la Super Bowl 2020 – VIDEO

Gloria Pascu

Bordea – Stand-up Comedy | Banii Vorbesc

Gloria Pascu

Micutzu Stand-up Comedy | Pacea mondială și babe nebune

Mihnea Tudor

Maneaua lu Greta – Iulian Universalu’ şi Stivăn Quasaru’. Noua senzație pe internet

Mihnea Tudor

ZILE LIBERE în 2020 și MINIVACANȚELE românilor

Mihnea Tudor

Cățelușă cu două săgeți în ea de la un vânător fără inimă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »