Când omenia face minuni, la ”Asta-i România”

Duminica aceasta, o nouă ediție “Asta-i România!” ne invită să aflăm povestea impresionantă a unei mame, greu încercate de soartă, care vreme de 15 ani și-a crescut copilul într-un grajd.

Echipa ”Asta-i România!” se reîntoarce, la marginea unui sat din Sălaj, pentru a ne împărtăși povestea dramatică a mamei care a sacrificat totul pentru copilul ei, și care a impresionat o țară întreagă, pentru ca în doar 12 luni, oameni de bine s-au mobilizat și le-au ridicat casa din vis.

În urmă cu un an, echipa „Asta-i România!” îi găsea pe Andrei și pe mama sa în grajdul care de mai bine de 15 ani le era casă. Pereții erau găuriți, vântul și gerul intrau peste tot, iar acoperișul stătea să cadă. La fiecare ploaie mai zdravănă femeia se temea ca adăpostul să nu se prăbușească cu totul; acesta era singurul refugiu și singurul loc în care se simțeau acasă. Femeia are doar 54 de ani, dar se topește pe picioare. Fiecare necaz, fiecare neajuns și fiecare durere i-au săpat adânc câte un șanț pe chip transformând-o și imbatranind-o înainte de vreme. Viața ei nu e povestită în cuvinte scrise sau rostite, ci în palme și riduri care îi schijelesc obrajii, bărbia și fruntea. A rămas singură să-și crească băiatul, după ce tatăl i-a părăsit, lăsând toată greutatea pe umerii ei firavi.

Astăzi, la câțiva pași de grajdul în care au trăit 15 ani se află casa în care femeia și fiul ei vor începe o nouă viață. Elena ține în mâna cheia cu care va deschide ușa zilei de mâine…e o bucurie pe care aproape că nu știe să o trăiască, pentru că n-a avut parte de prea multe de a lungul anilor.

Nu ratați o ediție impresionantă a emisiunii “Asta-i România!”, duminica aceasta de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asta-i romaniacopil in grajdcrscuta in grajdiKanal D
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes