Politica

Când se va produce fuziunea USR cu PLUS? Mai repede decât ne așteptam

Fuziunea dintre USR şi PLUS este pe cale să fie demarată, anunță deputatul Bogdan Rodeanu. Anunțul făcut de deputatul USR vine în contextul în care pregătirile pentru realizarea fuziunii încep luna aceasta.

Rodeanu a precizat că până la alegerile locale se vor organiza două congrese, unul USR şi unul PLUS, în aceeaşi zi, care vor valida fuziunea, urmând ca la alegeri să se meargă pe un singur partid, dacă acesta va fi legalizat la timp sau pe o alianţă electorală între cele două partide, dacă procedura de legalizare, estimată la 4-8 luni, nu se va face la timp.

”În curând, chiar foarte curând, cele două partide vor fuziona. Sunt negocieri directe la nivelul birourilor naţionale pentru a realiza acest demers. În perioada imediat următoare vor fi o serie de conferinţe judeţene ale USR sau PLUS care-şi vor stabili reprezentanţii pentru două congrese, unul USR, unul PLUS, care urmează a se întâmpla chiar în aceeaşi zi şi care vor aproba acest mecanism de fuziune. Este o pondere covârşitoare în rândul membrilor USR şi PLUS la nivel naţional pentru a merge împreună pe această cale. Procesul de fuziune nu va fi unul uşor pentru că trebuie parcurse nişte dogme legale. Estimăm că undeva între 4 şi 8 luni această fuziune se va realiza la modul legal, înregistrat la tribunal. Până atunci USR şi PLUS vor marca toate etapele electorale, dacă nu prin fuziune, atunci prin alianţe electorale, dar deja lucrăm, deja va exista o structură comună în această perioadă între congrese şi finalizarea procesului de fuziune, în care birourile judeţene vor funcţiona ca un întreg”, a spus Bogdan Rodeanu.

Tot el a precizat și perioada de timp care va fi necesară ca cele două partide să se contopească:

”Nnoi vom începe pregătirea celor două congrese, în urma unei decizii politice, undeva de luna aceasta, pentru că trebuie să extragi reprezentanţi la congres, reprezentanţi în conferinţa judeţeană, sunt nişte mecanisme statutare şi nişte termene care ne impun o anumită perioadă. Congresele vor avea loc înainte de alegerile locale, dar finalizarea fuziunii se va realiza în câteva luni. Dacă finalizarea fuzunii se va face înainte de alegerile parlamentare, se va merge pe un sigur partid, dacă nu, se va merge pe alianţa electorală dintre cele două partide”, a spus el.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Rareș Bogdan, despre tensiunile din PNL: Este suficient ce am făcut pentru moment. Nu știu dacă voi candida

Mihnea Tudor

Orban se ține tare, după ce liderii liberali i-au cerut demisia: „PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte”

Daniela Arnăutu

PSD: Guvernul Cîţu trebuie să demisioneze, dacă până la sfârşitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizaţi 10,4 milioane de români

Mihnea Tudor

Gheorghe Falcă, reacție după ce mai mulți lideri PNL i-au cerut demisia lui Ludovic Orban

Mihnea Tudor

Șefa CNA vrea să poată pedepsi un președinte în situaţii cum au fost conferinţele lui Iohannis în care a susţinut PNL în campanie

Saghin Cristian

Preşedintele USR Sulina Mirel Constantin a demisionat din funcţie, după afirmaţiile la adresa lui Ivan Patzaichin

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »